Naslovna » Izlasci » Pozorište » Pozorišni repertoari » Narodno pozorište – repertoar za jun 2012.

Narodno pozorište – repertoar za jun 2012.

U prilogu pogledajte repertoar Narodnog pozorišta (Francuska 3; Trg Republike) za jun 2012. godine.

Pučinijeva „Sestra Anđelika„, u izvođenju članova Operskog studija „Borislav Popović“, biće premijerno izvedena u sredu 6. juna od 19.00 na Velikoj sceni. Popularna opera koja je u sezoni 2005/6. koncertno izvođena na Sceni „Raša Plaović“, sada će prvi put imati izvođenje uz orkestar, a režija je poverena Ivani Dragutinović Maričić. Naslovnu ulogu tumačiće u alternaciji Slađana Pavlović, Biljana Menda i Dušica Vucelja, a u podeli su i Ljubca Vraneš, Alisa Popović, Evgenija Jeremić, Ana Petrović, Biljana Soldo, Nataša Tasić Knežević, Anastasija Minjević i Marijana Šovran. U predstavi će učestvovati i 20 članica Hora Narodnog pozorišta.

Premijera drame Vilijama Šekspira „Henri Šesti“ na repertoaru je 15. juna. Reditelj je Nikita Milivojević, koji je uradio i adaptaciju, a prevodilac je Zoran Paunović. U koprodukciji NP, Glob teatra i Fonda „Laza Kostić“, uloge tumače Hadži Nenad Maričić, Predrag Ejdus, Miodrag Krivokapić / Tanasije Uzunović k.g, Boris Pingović, Nebojša Kundačina, Branko Jerinić…

U toku juna izdvajamo i koncert povodom Međunarodnog dana muzike, 21. juna, baletski gala koncert dan kasnije, veče kratkih baleta, 28. i 29. juna, a u najavi za 13. jul je srpska premijera koncerta Hwaum kamernog orkestra iz Koreje.

Radno vreme blagajne: svakog dana od 11.00 do 15.00 i od 17.00 do početka predstave; nedeljom od 17.00 do početka predstave. Telefon blagajne: 2620-946; telefon za grupne posete: 2626-566. (danubeogradu.rs)

»»» REPERTOAR ZA JUN 2012. «««

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.