Naslovna » Porodica » Deca » Otvoren bioskop za decu u beogradskom DZ „Stari grad“

Otvoren bioskop za decu u beogradskom DZ „Stari grad“

Najmlađi posetioci Doma zdravlja „Stari grad“ u Beogradu od danas će imati drugačije iskustvo odlaska kod lekara, jer je čekaonica ispred ordinacija na dečjem odeljenju pretvorena u mini bioskop.

Velike televizore, šarene stoličice, popularne crtane filmove i edukativni video-materijal osmislila je i donirala farmaceutska kompanija „Salveo Srbija“, koja će isti projekat narednih dana realizovati i u Domu zdravlja „Žarkovo“, u okviru čekaonica u Institutu za majku i dete i Dečje univerzitetske klinike u Tiršovoj ulici u Beogradu, kao i u domovima zdravlja u Nišu, Novom Sadu i Kragujevcu.

Mališani u Domu zdravlja „Stari grad“ već danas su imali priliku da gledaju crtane filmove, a putem ekrana u Prospan dečjem bioskopu obratili su im se i lekari specijalisti. U okviru edukativnog sadržaja, mali pacijenti širom Srbije imaće prilike da saznaju šta je to špatula, kako se daje injekcija, koja je hrana zdrava, zašto kašljemo i kijamo, kao i kako da vodimo računa o zdravlju i šta radimo kada se razbolimo. (Beoinfo)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.