Naslovna » BG servis » „Pobednik“ dobio novo dekorativno osvetljenje

„Pobednik“ dobio novo dekorativno osvetljenje

Ambijentalna celina „Pobednik“ na Kalemegdanu dobila je sinoć novo dekorativno osvetljenje. Novo osvetljenje predstavlja kompletno arhitektonsko rešenje, sa modernim svetiljkama i reflektorima koji koriste LED izvore. Pored konceptualnog i estetskog unapređenja, svetiljke i reflektori omogućiće i znatnu uštedu električne energije.

– Osvetljavanje statue „Pobednik“ zaokružuje rad gradske uprave u protekle četiri godine i simboliše njen duh i energiju. U ovom periodu dekorativno smo osvetlili sve istorijske i kulturne znamenitosti našeg grada, poput Kapetan Mišinog zdanja, Zadužbine Ilije M. Kolarca, Igumanove palate, Zemunske gimnazije i Doma Narodne skupštine – rekao je gradski sekretar za komunalne i stambene poslove Predrag Petrović.

On je podsetio da su dekorativno osvetljenje dobili i Konak kneginje Ljubice, zgrada Patrijaršije i Saborna crkva, kao i brojne druge ustanove.

– Osvetlili smo i objekte koje su naši gradski neimari vredno završili u proteklih nekoliko godina – svih 37 novih obdaništa, svih šest novih škola, sva četiri nova doma zdravlja. Posebno smo ponosni što smo osvetlili novi Most na Adi, koji je odmah postao simbol Beograda – rekao je Predrag Petrović.

Pored „Pobednika“, novo dekorativno osvetljenje dobiće i ambijentalna celina „Gardoš kula“, koja je takođe prepoznatljiv simbol našeg grada, vidljiva sa obe „beogradske“ reke. Sekretarijat za komunalne i stambene poslove i Uprava za energetiku grada Beograda, na predlog Komisije za javno (funkcionalno i dekorativno) osvetljenje grada, pokrenuli su ovaj projekat jer je dosadašnje dekorativno osvetljenje ovih celina bilo arhitektonski nekompletno, sa zastarelim tehničkim rešenjima, ali i energetski neefikasno.

Prethodna oprema dekorativnog osvetljenja biće reparirana i upotrebljena u druge svrhe. (Beoinfo)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.