Izdvajamo
Naslovna » Arhiva tagova: pobednik

Arhiva tagova: pobednik

Spomenik „Pobednik“: Uskoro rekonstrukcija i restauracija

Spomenik "Pobednik": Uskoro rekonstrukcija i restauracija

Radovi na projektu rekonstrukcije i restauracije spomenika „Pobednik“ započeće po dobijanju sredstava od Grada Beograda.

Pročitaj više »

Međunarodni dan joge i u Beogradu, 17. jun 2017.

Međunarodni dan joge i u Beogradu

Međunarodni dan joge biće obeležen ove godine i u Beogradu, na platou ispred Pobednika, na Beogradskoj tvrđavi.

Pročitaj više »

Treći rvački turnir Pobednik 2015, 5. decembra

Rvački turnir

Treći međunarodni rvački turnir u slobodnom stilu za pionire i starije i mlađe kadete Pobednik 2015, biće održan 5. decembra od 12.00 u sportskoj hali u Padinskoj skeli.

Pročitaj više »

Pobednik i radovi oko Pobednika

Spomenik Pobednik - radovi

Zamena zastora na platou oko spomenika Pobednik počela je u septembru, a po skidanju armirano-betonske ploče, utvrđeno je da je stanje podloge veoma loše.

Pročitaj više »

Novosti: Beogradski Pobednik počeo da se krivi

Beogradski Pobednik

Beogradski Pobednik je počeo da se krivi jer je ulegla zemlja ispod osnove dorskog stuba na kome je spomenik podignut 1928. godine.

Pročitaj više »

Samo je jedan pobednik

Pobednik

U iskonskoj borbi dobra i zla dobro, srećom kao pobednik, mora biti spretnije, jače, pametnije, kreativnije, a često i krvoločnije od samoga zla da bi pobedilo.

Pročitaj više »

Spomenik Pobednik – na istaknutom mestu

Pobednik

Spomenik Pobednik na Kalemegdanu jedan je od prepoznatljivih simbola Beograda.

Pročitaj više »

„Pobednik“ dobio novo dekorativno osvetljenje

Ambijentalna celina „Pobednik“ na Kalemegdanu dobila je sinoć novo dekorativno osvetljenje. Novo osvetljenje predstavlja kompletno arhitektonsko rešenje, sa modernim svetiljkama i reflektorima koji koriste LED izvore. Pored konceptualnog i estetskog unapređenja, svetiljke i reflektori omogućiće i znatnu uštedu električne energije. – Osvetljavanje statue „Pobednik“ zaokružuje rad gradske uprave u protekle četiri godine i simboliše njen duh i energiju. U ovom …

Pročitaj više »

Novo dekorativno osvetljenje Pobednika i Kule Gardoš

Dva prepoznatljiva simbola našeg grada, vidljiva sa obe „beogradske“ reke, ambijentalne celine „Pobednik“ i „Gardoš kula“, dobiće novo dekorativno osvetljenje. Sekretarijat za komunalne i stambene poslove i Uprava za energetiku grada Beograda, na predlog Komisije za javno (funkcionalno i dekorativno) osvetljenje grada, pokrenuli su ovaj projekat jer je postojeće dekorativno osvetljenje tih objekata arhitektonski nekompletno, sa zastarelim tehničkim rešenjima, a …

Pročitaj više »