Naslovna » Izlasci » Sport » SRC „11. april“ od sutra otvoren za građane

SRC „11. april“ od sutra otvoren za građane

Posle više od 20 godina, zatvoreni bazeni u Sportskom centru „11. april“ biće od sutra, 1. juna, vraćeni na upotrebu građanima prestonice, najavila je direktorka tog centra Snežana Stiković.

Ona je istakla da će prvog dana ulazak biti slobodan za sve građane koji odluče da posete najveće novobeogradsko kupalište. Kupališta će prvog dana biti otvorena od 16.00 do 20.00, u narednim danima od 16.00 do 19.00, a u dane vikenda od 11.00 do 15.00. Ona je, takođe, najavila da će otvoreni bazeni tog sportskog kompleksa zvanično početi sa radom u subotu, 16. juna, ako vremenski uslovi budu to dozvoljavali.

Sanacija je obuhvatila sva tri bazena (olimpijski, pedesetometarski, dvadesetpetometarski i školski, za obuku neplivača), kao i celokupan bazenski prostor. Obimni radovi su obuhvatili i zamenu pločica, termoizalaciju krova, zamenu stakala, elektroradove, postavljanje mašinske instalacije, klimatizaciju, ventilaciju, podno grejanje, kao i instalaciju vodovoda i kanalizacije.

U prvoj fazi sanacije, koja je trajala 2009. i 2010. godine, obuhvaćeni su radovi u kotlarnici, podstanici, kao i termoizolacija fasade, rekonstrukcija mokrih čvorova, svlačionica, zamena stolarije i ulazne nadstrešnice.

Ovim je grad Beograd za samo nekoliko godina uspeo da rekonstruiše sve veće plivačke sportske centre u prestonici, poput „Tašmajdana“, „Košutnjaka“ i centra „Milan Gale Muškatirović“. (Beoinfo)