Naslovna » Izlasci » Muzika » Clubbing » Dimitri from Paris u baru „Brankow“

Dimitri from Paris u baru „Brankow“

Francuski kralj disko muzike Dimitri from Paris, poznat po „high class“ žurkama i nastupima na čuvenim partijima tate “Plejboja” Hjua Hefnera, dolazi u Beograd, 17. avgusta (22.00) u letnju baštu bara “Brankow” (Crnogorska 12). Cena ulaznice je 700 dinara.

Pravo ime ovog umetnika sa istančanim stilom poreklom iz Grčke je je Dimitris Jerasimos, a njegova muzika se opisuje kao zvuk koji vraća šarm sedamdesetih i duh ludih žurki iz ere čuvenog kluba „Studio 54“. Važi za jednog od naglamuroznijih di džejeva današnjice koji pažljivo odabira mesta na kojima će nastupiti, a to su uvek prestižni lokali A klase. Tokom više od dve decenije koliko se bavi ovim poslom stekao je i tutule „francuskog kicoša“, ali i „ultimativnog di džej plejboja“, koji je pravio muziku za revije svetskog modnog krema.

– Pravio sam saundtrekove za modne revije, između ostalih i za Chanel, Lagerfelda, Gaultiera, Laurenta. Međutim, iako više od 25 godina radim kao di džej i danas se često unervozim pred nastup, posebno ako dolazim u neko mesto koje ne poznajem. To je nešto što mi se dešava stalno, tako da nikad ne znate kako će tačno izgledati nastup. Bilo da ste na nekom mestu nastupali 10 puta ili da je to 11. put, uvek će biti drugačije. To je još deo izazova i uvek ima toliko elemenata iznenađenja koje ne možete planirati – priznaje Dimitri.

Na pitanje kako opisuje svoju muziku odgovara da to i nije tako lako pošto u stvari i ne poznaje sebe toliko. Smatra da muzika i ne može da se opiše sa pukim rečima, ali ipak kaže da voli glamurozne melodije sa emocijama.
– Volim da miksujem i prija mi da budem malo neopisiv. Onda ljudi ne znaju šta da očekuju od mene, a mislim da je dobra stvar to što mogu da ih iznenadim. U muzici nije dovoljan samo bit, volim da bude glamurozna i emocionalna, ali i u harmoniji. U današnjoj dens muzici često su tu samo bubanj i bas linija, ali ne mnogo drugih stvari. Uz to telo može da se pokreće skoro mehanički, što mi baš i ne prija. Zato se trudim da moja muzika ima dosta elemenata soula i emocija – kaže ovaj umetnik. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.