Naslovna » BG špijun » Korčula: Šušur! Festival od riči

Korčula: Šušur! Festival od riči

Manifestacija „Šušur! Festival od riči“ biće održana od 11. do 15. avgusta u Korčuli.

U sklopu festivala, u specifičnom ambijentalnom okruženju starog gradskog jezgra grada Korčule, publici će se predstaviti književnici, putopisci i pesnici iz regiona koji u svojim delima progovaraju o temi putovanja, odlaska i povratka, kao i o svim specifičnostima života na ostrvu. Uz priznate i objavljivanje autore iz regiona, festival će predstaviti i živopisne korčulanske autore i hroničare života koji će kroz svoja zanimljiva svedočanstva govoriti o bogatstvu kulturnog nasleđa grada Korčule.

Među učesnicima su Olja Savičević Ivančević, Ankica Tomić, Anela Borčić, Mario Glavaš, Darko Šeparović, Marko Stričević (Hrvatska), Jordan Cvetanović (Srbija), Muharem Bazdulj (BiH) i drugi.

U okviru festivala biće predstavljen jedinstven regionalni umetnički projekat „Laserski samit jeftine grafike“. Ovaj vizuelni doživljaj okuplja kreativce iz oblasti dizajna, ilustracije i vizuelnih komunikacija kako bi promovisao i afirmisao mlade dizajnere, grafički dizajn i srodne medije među najširom publikom. Cilj izložbe je da se uspostavi novi koncept komunikacije sa publikom. Širokodostupna i jeftina umetnička dela za sve, koja se reprodukuju laserskim štampačem na standardan A4 kancelarijski papir, biće dostupna zainteresovanima u vrednosti od jednog evra.

Od četiri radionice dve su namenjene deci – slikarska radionica biće posvećena ilustrovanju priča Marka Pola, a radionica „Ričolov“ će decu animirati na aktivno istraživanje korčulanskog rečnika i dijalekta. Radionica ručno pravljenog papira namenjena je učesnicima svih uzrasta, koji će se tom prilikom upoznati sa ovim procesom, dok će gastronomska radionica razotkriti recepture čuvenih tradicionalnih korčulanskih specijaliteta. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.