Naslovna » Izlasci » Sport » Besplatan sportski kamp

Besplatan sportski kamp

U organizaciji Beogradskog saveza za sportsku animaciju i rekreaciju (BSAR), uz podršku Saveza za animaciju i rekreaciju Srbije (SARS) i Grada Beograda – gradskog sekretarijata za sport i omladinu Grada Beograda održaće se besplatan kamp olimpijskih i multi sportova. Kamp će se održavati tokom vikenda u Hajd parku (Savski venac), 18. avgusta od 9.00 do 12.00, i na Savskom keju (blok 70, Novi Beograd), 19. avgusta od 9.00 do 12.00.

Kamp će sadržati pet sportova, od kojih su tri olimpijska: streličarstvo, badminton i tenis, a dva spadaju u grupu multi sportova – spidminton i ultimat frizbi. Kamp je namenjen prvenstveno deci i omladini radi kvalitetnijeg i sadržajnijeg provođenja letnjeg raspusta, ali su i svi ostali (odrasli, roditelji, bake i deke…) dobrodošli jer je ideja i cilj ovakvog programa omasovljavanje i popularizacija sporta i rekreativnog vežbanja svih kategorija stanovništva.

Program kampa je tako osmišljen da se učesnici kroz posebno prilagođen program obuke osposobe za samostalno bavljenje pomenutim sportovima, a potom da se uključe i u aktivno bavljenje sportom. Učesnici će se upoznati sa svim detaljima oko opreme, sa pravilima i propozicijama takmičenja u streličarstvu, badmintonu, tenisu, spidmintonu i ultimat frizbiju. Kad je u pitanju praktičan deo učesnici će kroz posebno pripremljen i prilagođen program savladati sve osnovne tehnike, stavove, udarce…

Cilj kampa je popularizacija rekreativnog vežbanja među našim sugrađanima, približavanje i upoznavanje sa manje poznatim sportovima, aktivno provođenje vremena u prirodi, okupljanje porodice i zdravo druženje. Dodatne informacije: 064/615-35-79, savezars@yahoo.com. (danubeogradu.rs)