Naslovna » Izlasci » Sport » Jubilarna 15. Beogradska rolerijada 9. septembra

Jubilarna 15. Beogradska rolerijada 9. septembra

Najveća žurka na rolerima na Balkanu, Beogradska rolerijada, biće održana u nedelju, 9. septembra (10.00-17.00) u organizaciji Udruženja Beogradska rolerijada i pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu Grada Beograda.

Pripremljene su trke za sve uzraste, a novost je Time Zone – porodične štafetne trke, u kojima će učestvovati ekipe sa četiri člana iste porodice na rolerima. Deca do 15 godina starosti takmičiće se u Erste Banka i Wiener Städtische trkama za najmlađe, dok će se stariji oprobati u Blic trkama za odrasle. Najbrži će odmeriti snage u Naxi trkama na 100 metara, dok će porodični timovi od dva, tri ili četiri člana učestvovati u Dacia porodičnim trkama. Posebnost ove godine su Alpe Adria Kup – trke u kojima učestvuju isključivo profesionalci iz Srbije i inostranstava, na kružnoj pisti.

Start trke Time Zone je na Trgu Republike, prva izmena štafetne palice je u nivou Dobračine, druga izmena je kod autobuskog stajališta na Studentskom trgu a treća je kod Filozofskog fakulteta; cilj je na Trgu Republike.

U Blic trkama za odrasle, takmičiće se posebno žene i posebno muškarci stariji od 16 godina, podeljeni u dve kategorije: profesionalci i fitness, a razlikuju se po vrsti rolera u kojima se takmiče. Profesionalci imaju rolere sa plitkom cipelom i ne mogu učestvovati u fitness grupi. Start ove trke je na Slaviji. Trasa kojom se vozi ide ulicama Kralja Milana, Terazija, Trga Republike, Vasinom, okreće se kod Etnografskog muzeja i natrag Vasinom do Trga Republike.

U Erste Banka i Wiener Städtische trkama za najmlađe, učestvuju odvojeno devojčice i dečaci do 15 godina starosti. Učesnici ovih trka su razvrstani u tri starosne kategorije – grupa do sedam godina starosti, grupa od osam do 11 godina i grupa od 12 do 15 godina starosti. Start ovih trka se nalazi kod Narodnog pozorišta. Trasa trke ide Vasinom, pored Studentskog parka do Etnografskog muzeja i natrag Vasinom do Narodnog muzeja gde je cilj.

Oni koji su uspeli da ubede nekog iz porodice da im se pridruži na rolerima, učestvovaće na Dacia porodičnim trkama, gde se svaka porodica takmiči držeći se za ruke od starta do cilja. Ne mali broj porodica učestvuje gurajući bebe u kolicima. Sve njih će pratiti i Dacia Duster kao oficijelno vozilo Rolerijade.

Prijavom za učešće na NaxiI trkama na 100 metara, takmičari se prijavljuju za kvalifikacije, koje se održavaju na dan Rolerijade, u 10.00, u Vasinoj. Oni koji prođu kvalifikacije, takmičiće se u ovim trkama istog dana na istom mestu, oko 16.00. I na kraju, na Terazijama će se odvijati posebna takmičenja za profesionalne takmičare pod nazivom Alpe Adria Kup, koji okuplja momke i devojke iz Slovenije, Hrvatske i Srbije, u organizaciji Roler saveza Srbije. Biće to prilika da Beograđani vide prave profesionalce kako voze na kružnoj pisti na Terazijama.

Od svečanog otvaranja, pa do poslednjeg proglašenja pobednika trka, učesnike 15. Beogradske rolerijade zabavljaće veliki broj umetnika, dance i fitness grupa. Deca će uživati u društvu velikog broja animatora, a mnogi će moći da igraju odbojku ili uče prve korake u vožnji rolera u školici rolera.

Prijava takmičara za 15. Beogradsku rolerijadu vrši se isključivo na sajtu Rolerijade i na dan manifestacije na prijavnom pultu na Trgu Republike. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.