Naslovna » BG špijun » Leto 2012: Dva puta više turista u ski centrima

Leto 2012: Dva puta više turista u ski centrima

Sve više turista ove godine opredeljuje se da letnji odmor provede na srpskim planinama, budući da nude prijatne temperature i utočište od letnje vreline. Samo u toku proteklog vikenda ski centre Tornik na Zlatiboru i Kopaonik je posetilo više od 2.000 gostiju.

U periodu od maja do kraja jula u ski centrima Tornik na Zlatiboru i Kopaonik je zabeležena duplo veća poseta u odnosu na isti period prošle godine. Dva puta više turista je uživalo u panoramskoj vožnji žičarama Tornik na Torniku i Pančićev vrh na Kopaoniku. Pored toga, biciklističke staze, koje predstavljaju ovogodišnji novitet u oba ski centra, u toku jula je isprobalo više od 100 biciklista, a isto toliko turista je učestvovalo u organizovanim šetačkim turama.

Dok je Zlatibor već poznat kao letnja turistička destinacija, Kopaonik ove godine doživljava procvat, što se tiče letnjeg turizma. Žičarom Pančićev vrh, do sada se provozalo osam puta više turista nego lane, a u samo prva četiri dana avgusta zabeleženo je više panoramskih vožnji nego u toku čitavog avgusta prošle godine. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.