Naslovna » Izlasci » Sport » Akcija „Pešačenjem do zdravlja“ u subotu

Akcija „Pešačenjem do zdravlja“ u subotu

Akcija „Pešačenjem do zdravlja“, četvrta po redu, održaće se u subotu, 15. septembra, kada će u 10.00 planinari iz naše zemlje, Slovenije, Makedonije, Bugarske i Beograda pešačiti od Pinosave do Avale. Organizator je Planinarski klub „Balkan“, a pokrovitelj grad Beograd – Sekretarijat za sport i omladinu.

Planinari, rekreativci i osobe sa invaliditetom moći će dužom (oko devet kilometara) ili kraćom (oko tri kilometra) stazom da se popnu na vrh Avale, do Spomenika neznanom junaku. Oni koji se odluče za dužu krenuće iz Pinosave, proći pored izvora Sakinac, ići desnom markiranom stazom, preći preko asfaltnog puta i pešačiti ka Dubokom potoku, pa prema vrhu Avale do Spomenika neznanom junaku. Oni koji se odluče za kraću stazu takođe će krenuti iz Pinosave, pored izvora Sakinac, od koga će skrenuti levom pešačkom stazom koja izlazi na plato kod Avalskog tornja, a zatim će se popeti do vrha Avale.

Cilj akcije je da što više planinara, rekreativaca i građana iz zemlje i inostranstva izađe u prirodu, da se omasovi planinarstvo u našoj sredini, kao i da se promoviše Avala i Beograd. (Beoinfo)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.