Naslovna » Izlasci » Festivali » Jesenji „Akva viva“ festival zdravlja u Domu omladine

Jesenji „Akva viva“ festival zdravlja u Domu omladine

Jesenji „Akva viva“ festival zdravlja – ishrane, dijetetike, velnesa, alternativne medicine, zdravstvene i kozmetičke nege biće održan u petak i subotu, 21. i 22. septembra, od 10.00 do 20.00 u Domu omladine Beograda.

Na manifestaciji će učestvovati domovi zdravlja, privatne ordinacije, bolnice i apoteke, farmaceutske kuće, fitnes, velnes i banjski centri, etno-sela, svi oni koji se bave zdravom ishranom, zvaničnom i alternativnom medicinom.

Javnosti će se predstaviti više od 70 izlagača, predavanja obuhvataju šezdesetak tema vezanih za zdravlje i zdrav život, dok će u programima na bini učestvovati oko 1.200 ljudi. Programi festivala su besplatni, a građani će moći da obiđu štandove izlagača i posavetuju se s njima o održavanju dobre forme, zdravstvenog stanja i lepote.

Na nekoliko štandova biće organizovani besplatni zdravstveni pregledi, merenje nivoa šećera u krvi i pritiska, sluha, indeksa telesne mase. Za najmlađe će biti održana „Akva viva“ junior olimpijada, na kojoj će se mališani iz brojnih vrtića družiti sa maskotom Akvišom, a najspretniji i najtalentovaniji u sportskim disciplinama će biti nagrađeni. Zanimljiv će biti i „Moja kravica dečji kutak“, gde će mališani moći da crtaju i učestvuju u radionicama, a najbolje radove će zlatni sponzor „Imlek“ nagraditi.

U okviru manifestacije biće održana konferencija posvećena bezbednosti i zdravlju dece i omladine, u saradnji sa Ministarstvom zdravlja, Zavodom za zdravstvenu zaštitu studenata Beograd, Incest trauma centrom, Astrom, savetovalištima za mlade domova zdravlja.

Pokrovitelji festivala su najuglednije institucije u zemlji, Ministarstvo zdravlja, Sekretarijat za zdravstvo, Institut za imunologiju i virusologiju Torlak, Agencija za lekove i medicinska sredstva Srbije, Lekarska komora Srbije, Crveni krst Srbije, Dom zdravlja „Stari grad“, Olimpijski komitet i Sportski savez Srbije. (Beoinfo)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.