Naslovna » BG servis » Pešačka zona od Slavije do Trga Republike u subotu

Pešačka zona od Slavije do Trga Republike u subotu

U okviru obeležavanja „Evropske nedelje mobilnosti“, Sekretarijat za saobraćaj 22. septembra od 8.00 do 18.00 organizuje pešačku zonu od Slavije do Trga Republike. Tokom održavanje ove manifestacije ulice Kralja Milana, Terazije i Kolarčeva biće zatvorene za motorna vozila.

Ulicama Kneza Miloša i Resavskom, koje se ukrštaju sa pešačkom zonom, saobraćaj motornih vozila će se odvijati po ustaljenom režimu. Vozila koja se kreću Ulicom Svetozara Markovića na raskrsnici sa Kralja Milana neće moći da skrenu levo i desno u Ulicu kralja Milana, nego će morati da nastave pravo prema raskrsnici sa Resavskom.

U ovom periodu doći će do izmena u režimu rada vozila javnog gradskog prevoza pa će trolejbusi sa linija 19, 21, 22 i 29 saobraćati skraćenim trasama od Slavije do perifernih terminusa (kao lokalne linije) sa brojem 19L, 21L, 22L i 29L trolejbusa. Autobusi sa linija 24, 26, 37 i 44 saobraćaće u oba smera sledećom trasom: Trg Republike – Makedonska – Dečanska – Bulevar kralja Aleksandra i dalje redovnim trasama. Autobusi sa linije 37 i 44, u smeru ka periferiji, koristiće stajalište „Trg Republike“ (zajedno sa linijama 24 i 26).

Autobusi sa linije 27 će, u smeru ka Trgu Republike, saobraćati trasom: Bulevar kralja Aleksandra – Dečanska – Makedonska – Trg Republike, a oni sa linije 31 saobraćaće u oba smera na sledeći način: Studentski trg – Trg Republike – Makedonska – Dečanska – Bulevar kralja Aleksandra – Kneza Miloša – Nemanjina – Slavija i dalje redovnom trasom.

Vozila javnog prevoza će na izmenjenim delovima trase koristiti postojeća stajališta, a stajališta kod hotela „Kasina“ i „Moskva“, kao i kod „Beograđanke“, biće ukinuta od 8.00 do 18.00. Iz Sekretarijata za saobraćaj apeluju na vozače da na mestima ukrštanja sa pešačkom zonom voze sa povećanom opreznošću. (Beoinfo)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.