Naslovna » Izlasci » Sajmovi » JobFair 12 – Kreiraj svoju budućnost

JobFair 12 – Kreiraj svoju budućnost

U Zgradi tehničkih fakulteta u Beogradu (Bulevar kralja Aleksandra 73), 5. i 6. novembra biće održan sajam poslova za studente i diplomce tehničko-tehnoloških fakulteta – „JobFair – Kreiraj svoju budućnost!“. Sajam je najveći projekat u organizaciji Udruženja studenata tehnike Evrope – Best Beograd (BEST) i Udruženja studenata elektrotehnike Evrope – Istek Beograd (EESTEC).

Osmi put zaredom, članovi udruženja nastojaće da povećaju šanse sadašnjim i budućim mladim inženjerima da dođu do zaposlenja ili stručnog usavršavanja u okviru svoje struke.

Problem nezaposlenosti i neupućenosti studenata i diplomaca u potencijal naše privrede naveo je članove udruženja da, po ugledu na svoje kolege iz inostranstva, organizuju događaj koji će približiti studente, univerzitete i kompanije koje posluju u našoj zemlji. Na taj način „JobFair“ smanjuje problem odlaska kvalitetnog kadra u inostranstvo, pružajući šansu našim mladim akademcima da stečeno znanje primene u nekoj od kompanija koje uspešno posluju u Srbiji.

Sajam će i ove godine imati nacionalni karakter, što znači da će i zainteresovani studenti iz Niša, Novog Sada, Kragujevca i Novog Pazara imati mogućnost da ostave svoj CV i posete Sajam. Od ove godine organizatori rade na još jednom bitnom aspektu Sajma – društvenoj odgovornosti: ljudima sa hendikepom biće omogućeni svi neophodni uslovi da prisustvuju Sajmu i potraže posao.

Kao i prethodne godine studenti će imati priliku da CV ostavljen za dane Sajma dopunjuju novim informacijama tokom cele naredne godine. Na taj način i kompanije će u svakom trenutku imati pristup aktuelnim podacima o kandidatima i imati kontinuirani uvid u njihove aktivnosti, lični i profesionalni razvoj.

Vodeća PR agencija „Represent Communications“ održaće trening „Intervju sa poslodavcem“, dok će kompanija Infostud održati trening „Kako napisati dobar CV“, koji obuhvata radionice gde će unapred prijavljeni kandidati dobiti korisne savete o mogućnostima unapređenja svoje biografije i time povećati šanse za zaposlenje. Posetioci će imati priliku da slušaju i predavanje na temu „Kako zaraditi 2000 evra za mesec dana odmah posle završetka studija?“ koje će držati Dragan Varagić. Edukativni partner Sajma, „Creative Office“ organizovaće niz treninga za studente kao što su: „Efektivna prijava za posao“, „Govorite sa samopouzdanjem“, „Poslovna komunikacija“ i „Javni nastup“.

Takođe, na dane Sajma biće organizovane tribine i studija slučaja na kojima će studenti aktivno učestvovati. S druge strane, akademci će imati priliku da se upoznaju sa radom i planovima kompanija kroz jednočasovne prezentacije. Tačne termine svih treninga i predavanja, kao i prijave za iste, možete pronaći na zvaničnom sajtu sajma.

Na Sajmu će se izmedju ostalih kompanija predstaviti i Microsoft kao globalni partner, PSTech, VIP i Telenor kao srebrni pokrovitelji, zeleni pokrovitelji Grundfos i Ball Packaging, i bronzani pokrovitelji P3 communications, Fiat, Teletrader, Pamet, Nordeus, Youngculture, HP, TENT, Holcim, AVC Pro, Wurth, Nortal, Mogul i mnogi drugi.

Značaj projekta prepoznali su Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, kao i dekani svih tehničko-tehnoloških fakulteta Univerziteta u Beogradu. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.