Naslovna » BG svaštara » Drugi pišu » Najviše putnika na linijama 95, 23 i 37

Najviše putnika na linijama 95, 23 i 37

Devedesetpetica dnevno preveze ubedljivo najviše putnika od svih linija u gradskom prevozu. Samo u vozilima gradskog prevoznika dnevno se na ovoj liniji preveze oko 13.000 putnika, ali je taj broj sigurno i veći ako se uključe privatni prevoznici, ali i putnici koji se voze bez karte.

Samo autobusi GSP „Beograd“ imaju 200 polazaka dnevno na liniji 95, a dok su očitavanja bila obavezna za sve putnike, po svakom polasku svoju kartu je čekiralo 64 putnika. To znači da je broj putnika na dnevnom nivou samo u vozilima gradskog prevoznika oko 13.000, ali se pretpostavlja da je taj broj dvostruko ili trostruko veći zbog toga što putnici sa mesečnim kartama više nemaju obavezu da se čekiraju, kao i zbog toga što u gradskom prevozu još ima onih koji ne poništavaju karte.

– Linije sa najvećim brojem putnika su 95, 23, 37 i 78, dok se najmanje koriste autobusi na linijama 54, 108, 602 i 711. Posle pojačanja, na liniji 23 putnike prevozi 34 vozila, 21 vozilo na liniji 37, dok na liniji 78 saobraća 16 vozila – kažu u Direkciji za javni prevoz.

Od septembra ove godine linije su pojačane, redukovane i jedna je ukinuta na osnovu podataka o tome koliko su ih građani koristili. Broj vozila smanjen je samo na linijama 54, 108, 602 i 711 koje nisu bile dovoljno korišćene. Vozila sa njih preusmerena su na najopterećenije. Na taj način omogućeno je da veći broj vozila prevozi putnike na najfrekventnijim trasama, uz manje gužve u špicu i manje čekanja. Primera radi, linija 16 sa 27 vozila ostvari 537 polazaka dnevno, što je najveći broj polazaka po liniji.

– Na trolejbuskoj liniji 22L koja je ukinita, od Studentskog trga do Slavije očitavalo se u proseku četvoro putnika po polasku, što govori da rad linije nije imao ekonomsko opravdanje. S druge strane, trolejbusi sa te linije su preraspoređeni na ostale koje saobraćaju istim delom trase tako da građani koji su koristili ovu liniju nisu ostali bez prevoza – kažu u Direkciji. (24 sata)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.