Naslovna » BG servis » Počeo sa radom rekonstruisani vrtić „Čigra“ na Zvezdari

Počeo sa radom rekonstruisani vrtić „Čigra“ na Zvezdari

Posle obimnih građevinskih radova na rekonstrukciji i adaptaciji, zvedarski vrtić „Čigra“ u Ustaničkoj 194a ponovo je otvorio vrata za 400 mališana. Povodom povratka dece u svoj matični vrtić danas je organizovana priredba, a predškolce su posetili gradska sekretarka za obrazovanje i dečju zaštitu Ljiljana Jovčić i predsednik opštine Zvezdara Edip Šerifov.

– Vrtić „Čigra“ star je 38 godina, a od njega je ostalo samo ime, jer je sve ostalo novo. Grad Beograd finansirao je sve građevinsko-zanatske radove, sanaciju elektroinstalacija, vodovoda i kanalizacije, sanitarnih čvorova, nabavku tehnološke opreme za distributivnu kuhinju, spoljašnje uređenje zgrade i dvorišta, kao i nabavku novih i savremenih mobilijara i ograde. To se pokazalo kao jedan od dobrih načina rekonstrukcije vrtića, jer onda u dužem vremenskom periodu nemate ozbiljna ulaganja. Takođe se pripremamo i za radove u vrtiću „Sunčica“, koji će posle kompletne rekonstrukcije imati tri puta veću površinu od postojeće – kazala je za Jovčićeva i podsetila da u „Čigri“ boravi 400 mališana uzrasta od jedne godine do 6,5 godina, kao i da su u redovne vaspitno-obrazovne aktivnosti uključena i deca sa smetnjama u razvoju.

Ona je takođe podsetila da je u toku i kompletna obnova voždovačkog vrtića „1.001 radost“ u Strumičkoj ulici.

– Po završetku ovih radova, počeće i rekonstrukcija objekta „Ciciban“, a u ovom trenutku grad Beograd gradi i tri nova vrtića, dva na Novom Beogradu i jedan u obrenovačkom naselju Stubline – istakla je gradska sekretarka za obrazovanje i dečju zaštitu.

Predsednik opštine Zvezdara Edip Šerifov takođe je izrazio zadovoljstvo što su rekonstrukcijom „Čigre“ najmlađi stanovnici Zvezdare dobili gotovo nov vrtić. On je napomenuo da se trenutno asfaltira još jedan prilaz novosagrađenom vrtiću „Oblačak“.

Direktorka PU „Zvezdara“ Snežana Petrović zahvalila je roditeljima na saradnji i razumevanju što su deca iz „Čigre“ za vreme trajanja rekonstrukcije bila raspoređena u okolne objekte.

– Vrtić „Čigra“ je sada u potpuno novom ruhu, a posebno nam je drago što smo u okviru ove rekonstrukcije dobili i nov namenski prostor za našu Malu školu. U prethodne četiri godine naši mališani sa Zvezdare dobili su i tri potpuno nova objekta: „Bubamara“ i „Zvončica“ u Mirijevu i „Oblačak“ u Velikom Mokrom Lugu – istakla je Snežana Petrović.

Nataša Jančić, mama dvogodišnjeg Aleksandra i četvorogodišnjeg Petra, posebno je pohvalila novi izgled dvorišta.

– Po profesiji sam pejzažni arhitekta, tako da mi se naročito sviđa kako je urećeno zelenilo i nove sprave za igru dece. Vrtić je sada prelep, svetao i toplih boja, ali meni je kao roditelju najvažnije što su vaspitačice zaista posvećene deci – kaže ova mama. (Beoinfo)