Naslovna » BG svaštara » Književnost » Set Grejam-Smit: Abraham Linkoln – lovac na vampire
Čarobna knjiga: Abraham Linkoln - lovac na vampire
ÄŒarobna knjiga: Abraham Linkoln - lovac na vampire

Set Grejam-Smit: Abraham Linkoln – lovac na vampire

Izdavačka kuća „Čarobna kuća“ predstavila je knjigu po kojoj je snimljen film u režiji Timora Bekmambetova, poznatom po ostvarenjima „Noćna straža“ i „Dnevna straža“. U biblioteci „Horor“ objavljena je knjiga „Abraham Linkoln – lovac na vampire“ Seta Grejema-Grina koju je prevela Jadranka Počuča.

Abraham Linkoln je zakleti neprijatelj i ubica vampira. Godinama posle smrti voljene majke, kada saznaje da su je upravo nemrtvi lišili života, Linkoln kreće u bespoštednu borbu sa krvolocima. Osveta za njen prerano i nasilno oduzet život, pretvara se u pravi rat spasavanja nacije od vampira, u kojem mu pomaže prijatelj, dobar vampir Henri. Abraham ni ne sanja da će ga ova borba odvesti sve do Bele kuće.

„Abraham Linkoln – ubica vampira“ predstavlja vešt spoj istorijskih činjenica i spisateljske mašte. Biografija najznamenitijeg američkog predsednika, poznatog po spasavanju Unije i oslobađanju miliona robova, u ovom romanu je dopunjena i zanimljivom idejom da se Linkolnu pridodaju i zasluge za neustrašivu borbu protiv sila mraka. Set Grejam-Smit, naime, pronalazi „Tajni dnevnik Abrahama Linkolna“ i vodeći se njime, rekonstruiše istinitu životnu priču najvećeg američkog predsednika.

Pred nama se otkriva skrivena pozadina Građanskog rata i nezaobilazna uloga koju su vampiri odigrali u rođenju, rastu i zamalo propasti američke nacije. (danubeogradu.rs)

PROČITAJTE ODLOMAK »

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.