Naslovna » Izlasci » Muzika » Clubbing » Trendseter Steve Bug u „Depou“

Trendseter Steve Bug u „Depou“

U petak, 19. oktobra od 22.00, u „Depou“ (Travnička 3, Savamala) nastupiće Steve Bug, uz domaće didžejeve Vladu Janjića i Gordana Paunovića. Ograničen broja ulaznica po promotivnoj ceni od 590 dinara dostupan je u prodajnim mrežama Gigstixa i Eventima, u Bilet Centru, blagajnama DOB i Kombank arene.

Jedan od nekolicine trendsetera na nemačkoj i svetskoj sceni elektronske muzike, Steve Bug je upravo objavio peti studijski album, „Noir“. Njegovo najzrelije ostvarenje u karijeri nastalo je tokom prethodne tri godine i ima korene u prepoznatljivom Steveovom zvuku gde je uvek u prvom planu skladna fuzija ritma i bas linije. Muzički duh albuma evocira sci-fi opsesije velikana kao što su Carl Craig i Jeff Mills dok vizuelnom stranom, omotom, dominira filmska estetika svetla i senke.

Dugovečnost Bugove etikete „Poker Flat“, čiji poceci datiraju iz devedesetih godina prošlog veka a katalog sadrži dela autora kao što su Trentmoller, John Tejada, DJ T, Guido Schneider, Detroit Grand Pubahs, Russ Gabriel, Argy, Jerome Sydenham, Martin Buttrich, Martin Landsky pozicionira ovu diskografsku kuću na globalnom nivou kao jedan od glavnih izvora futurističkog hausa.

Pamtimo ranije nastupe Stevea Buga, jednog od nekolicine omiljenih DJ-a beogradskih klabera, kao višečasovnu demonstraciju istinskog talenta, inovativnosti i kapaciteta da kombinacijom retro bas linija, svedenog haus gruva i melodija, minimalističkog fanka i tehna zavede publiku, dobro zabavi i oznoji plesni podijum – uvek iznova demonstrirajući prefinjenu muzičku selekciju i superiornu DJ tehniku karakterističnu za stil ovog jedinstvenog deep i tech house majstora. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.