Naslovna » Izlasci » Sajmovi » 7. Sajam etno hrane i pića

7. Sajam etno hrane i pića

Od 27. do 30. novembra (10.00-19.00) u hali 3 Beogradskog sajma (Bulevar vojvode Mišića 14) biće održan 7. Sajam etno hrane i pića.

Sajam je najveća smotra proizvođača tradicionalnih proizvoda namenjenih tržištu na našim prostorima. Pokrovitelj Sajma etno hrane i pića je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije, uz svesrdnu organizacionu podršku Privredne komore Srbije. Nezaobilaznu ulogu u okupljanju i predstavljanju izlagača imaju i regionalne privredne komore, zadružni savezi, lokalne samouprave, udruženja proizvođača…

Više od 300 izlagača iz zemlje i inostranstva predstaviće više od hiljadu različitih tradicionalnih proizvoda. Piće i hrana užih geografskih područja koja se pravi po posebnoj recepturi u ograničenoj količini za tržište (nacionalni specijaliteti) biće izložena u izlagačkom delu, a specifična tradicionalna jela u revijalnom delu programa. Takođe, biće predstavljena i oprema za proizvodnju i čuvanje etno hrane, oprema za ketering, ugostiteljstvo i hotele, restorane i poslastičarnice, kao i literatura i druge usluge iz gastronomije. (danubeogradu.rs)