Naslovna » Izlasci » Festivali » Green Fest 2012. od 14. do 16. novembra
Play Again - Green Fest
Play Again - Green Fest

Green Fest 2012. od 14. do 16. novembra

Međunarodni festival zelene kulture „Green Fest“ biće održan u Domu omladine Beograda (Makedonska 22) od 14. do 16. novembra.

Svi zainteresovani za praćenje revijalnog programa na ovogodišnjem Green Festu pozivaju se da naruče karte. Ulaz će, zbog ograničenih kapaciteta raspoloživih sala, biti slobodan samo za posetioce koji su se prijavili i preuzeli karte, saopštio je Centar za unapređenje životne sredine, organizator Festivala. Svi koji naruče kartu dobiće e-mail potvrde i informacije o preuzimanju karata. Prijave se primaju do početka programa Festivala.

U revijalnom delu Green Screen Festa biće prikazano, između ostalih, i ostvarenje „Play Again“ o posledicama koje detinjstvo otuđeno od prirode ostavlja na decu, zatim film „Switch“ o budućim izvorima energije, „Island President“ o bivšem predsedniku Maldiva Mohamedu Našidu koji se suočava sa najtežim zadatkom ikada, da sačuva svoju zemlju kojoj preti nestanak, usled posledica klimatskih promena i „Černobil Forever“, kao i blok sa animiranim filmovima na temu životne sredine. Gost Festivala će biti čuveni slovenački reditelj Mako Sajko sa retrospektivom njegovih rediteljskih ostvarenja o prirodi iz sedamdesetih godina prošlog veka.Za dž

„Green Fest“ je i ove godine programski podeljen na tri celine: „Green Screen Fest“ – deo programa posvećen prikazivanju takmičarskih i revijalnih filmova sa ekološkom tematikom; „Green Field“ – program obrazovanja na temu zaštite životne sredine za učenike osnovnih i srednjih škola, kao i studente, „Green Square“ – međunarodni izložbeni program u okviru koga će izložbe imati Svetski fond za prirodu (WWF), Nacionalna geografija i „Zelena Srbija“, a pored njih posetioci će moći da se upoznaju i sa različitim zelenim idejama i konceptima.

Programe pogledajte OVDE. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.