Naslovna » Izlasci » Pozorište » Premijera predstave „Deca na internetu“
Deca na internetu
Deca na internetu

Premijera predstave „Deca na internetu“

Premijera predstave Studio Centra „Deca na internetu“ biće izvedena u Dečjem kulturnom centru Beograda (Takovska 8), u petak, 9. novembra od 20.00. Reprizna izvođenja biće 10, 13, 20, 23. i 27. novembra od 20.00.

„Deca na internetu“ naslov je autorskog projekta Studio Centra, koji se bavi zloupotrebom dece na internetu, na kojem već godinu dana radi tim Centra sa velikim brojem polaznika. Pozorišna predstava, proistekla iz istraživačkog i edukativnog procesa, namenjena je tinejdžerskoj populaciji, ali i roditeljima i nastavnicima, koji čine veoma važan faktor u edukaciji i zaštiti dece. Predstavu čine četiri različite priče, od kojih svaka obrađuje jedan od načina zloupotrebe dece na internetu.

Kroz teme pedofilije i lažnih profila, zavisnosti od interneta, prevara zarad finansijskih koristi i trgovine dece putem interneta, učesnici predstave su uz autorski tim Studio Centra osmislili priče, kreirali likove i njihove tragične sudbine.

Kroz čitav komad jasno se kritikuje i odnos roditelja, koji u velikom broju slučajeva nisu zainteresovani za sadržaje koje deca traže na internetu, kao i za osobe sa kojima deca uspostavljaju komunikaciju u virtuelnom svetu.

Predstava „Deca na internetu“ treba da ostavi snažan utisak, najpre na mlađu populaciju (tinejdžere), ali i na stariju populaciju (roditelje), jer je veoma važno da na vreme reaguju i preventivno zaštite svoju decu.

Projekat namenjen obrazovanju i zaštiti dece i mladih ljudi na internetu podržali su Ministarstvo spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija i Telenor fondacija.

U proteklih šest godina, u produkciji Studio Centra urađeno je trinaest pozorišnih predstava namenjenih tinejdžerima, od kojih su predstave „Ključ“ i „Mi deca sa stanice Zoo“ obrađivale probleme nasilja i narkomanije među mladim ljudima i postigle značajne uspehe kako na domaćim, tako i na međunarodnim pozorišnim festivalima. (danubeogradu.rs)

Tekst: Polaznici Studio Centra
Dramaturg: Nenad Radović
Režija: Čarni Đerić, Aleksandar Marković
Igraju: Nađa Marjanović, Aleksandra Pavić, Nina Mrđa, Nina Čegar, Pavle Simović, Isidora Maksić, Anka Aćimović, Nemanja Stanković.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.