Naslovna » BG svaštara » Književnost » Rad: Prljavi inspektor Blaža – Blaža u Beogradu
Prljavi inspektor Blaža: Blaža u Beogradu
Prljavi inspektor Blaža: Blaža u Beogradu

Rad: Prljavi inspektor Blaža – Blaža u Beogradu

Izdavačko preduzeće „Rad“ objavilo je knjigu Igora Blaževića – Prljavog inspektora Blaže – „Blaža u Beogradu“.

Na ovogodišnjem Sajmu knjiga Blaža je predstavio knjigu u kojoj analizira svoje odrastanje u glavnom gradu Srbije, kao i sadašnji život, sa puno humora i posveta raznim ljudima.

Na pitanje, kako se oseća kao književnik, Blaža je odgovorio: „Ovo nije nova uloga u mojoj karijeri, pošto sam već objavio tri knjige turbulentnih devedesetih godina. Svakako da je ovo moje književno delo najznačanije do sada i nadam se da će jednom postati obavezni deo svake biblioteke u Beogradu, a i šire. Četiri godine sam pisao ove beogradske priče za magazin ‘Singidunum Weekly’. Beograđani, Beograđanke i svi oni koji se tako osećaju zavoleli su te moje šaljive komade o Kalemegdanu, Tašmajdanu, Knez Mihailovoj i moje obaveza je bila da te tekstove sačuvam od zaborava.

Popularni svestrani zabavljač kaže da se nada će biti vredan i napisati nastavak: „Moja ljubav prema Beogradu nema granice, a ovo je jedan od načina da mu se odužim. Nadam se da će se i on meni odužiti, kada odem u zasluženu penziju. A ako i ne bude mogao, ja ću ga i dalje voleti kao što majka voli dete“.

Recenziju za knjigu „Blaža u Beogradu“ napisao je Dragoljub Mićko Ljubičić, u kojoj, između ostalog, piše: „Na neki jednostavan, pitak način Blaža me je podsetio na mladost, na neki Beograd koga (nije ni čudo) više nema, pa me čak po nekim detaljima podsetio i na malo nervozniju varijantu Mome Kapora, bože me oprosti poređenja! Sve u svemu, drago mi je da će iza Blaže ostati i nešto ovako, i voleo bih da po tome bude zapamćeniji nego po nekom tamo refrenskom uskliku ‘Duuule Savić'“… (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.