Naslovna » Izlasci » Muzika » Clubbing » Sven Väth u „Depou“, 24. novembra

Sven Väth u „Depou“, 24. novembra

U Depou (Travnička 3), 24. novembra od 22.00, gostovaće DJ Sven Väth u okviru svetske turneje „2012 – The Year Of The Dragon“. Kao domaća DJ podrška Svenu nastupiće Tijana Todorović i Dejan Milićević. Karte će uskoro biti puštene u prodaju kroz mrežu Eventima i Gigstixa širom Srbije. Ograničen broj karata prodavaće se po promotivnoj ceni od 990 dinara.

Pet godina posle prvog dolaska u Beograd, popularni DJ će nastupiti u okviru serijala „Freedom Music“ čiji je pokrovitelj Ambasada Nemačke u Srbiji. Sven Väth je DJ karijeru započeo ranih osamdesetih u legendarnim frankfurtskim klubovima „Dorian Gray“ i „Vogue“. Nepredvidivošću i otvorenošću za različite stilove ubrzo je stekao armiju poklonika u svom gradu gde je postavio standardne ne samo da definiše za žurke tog doba.

Posle samo godinu dana rada, otvara klub „Omen“, koji ispisuje novo poglavlje nemačke klupske istorije. Sven Väth je devedesetih postao „kum tehna“, „jedina nemačka pop zvezda“ i „najuspešniji DJ na svetu“. Osnovao je nekoliko producentskih kuća da bi popularizovao novu elektronsku muziku. Njegov moto je „Metamorfoza, razvoj, novo rođenje, iznenađenja, duh zajednice“.

Sven Väth iza sebe ima mnoštvo albuma i neprestano nastupa širom planete. (danubeogradu.rs)