Naslovna » Izlasci » Festivali » Uhvati svetlost 2012 u DKCB-u
Uhvati svetlost
Uhvati svetlost

Uhvati svetlost 2012 u DKCB-u

U nedelju, 2. decembra od 11.00 do 16.00, u prostorijama Dečjeg kulturnog centra Beograda (Takovska 8) biće održan Festival obrazovanja odraslih „Uhvati svetlost“.

Ovogodišnji Festival obrazovanja odraslih počiva na temeljima festivala koji su organizovani tokom 2001. i 2002. godine u više od devedeset gradova i mesta u Srbiji i Crnoj Gori. Prevashodni razlog organizacije ovakvih festivala jeste podrška konceptu celoživotnog učenja kao preduslova za jačanje konkurentnosti, unapređenje zapošljivosti i aktivno participiranje u inkluzivnom građanskom društvu. Prostor DKCB biće ispunjen različitim aktivnostima kao što su prezentacije, radionice, predstavljanje (video zabeleške) kandidata za nagradu „Obrazovanje za bolji život“ i tematske tribine. Priliku da se predstave imaće i 50 (ne)vladinih formalnih i neformalnih poslovnih organizacija koje podržavaju, podstiču i promovišu učenje i obrazovanje tokom čitavog života.

Organizator ove manifestacije je Društvo za obrazovanje odraslih u saradnji sa Institutom za pedagogiju i andragogiju, Društvom andragoga Srbije i Klubom studenata andragogije.

Učešće na Festivalu je besplatno i otvoreno za sve posetioce. (danubeogradu.rs)

PROGRAM »