Izdvajamo
Naslovna » Arhiva tagova: obrazovanje

Arhiva tagova: obrazovanje

Spidizam, trend kojem treba odoleti

Prepoznajte spidizam i formirajte odnos prema njemu

U nizu novih pojava i pripadajućih im termina, jedan od onih koji se u poslednje vreme pojavljuje je – spidizam. Ako znate bar malo engleski jezik, može da vam bude jasno o čemu se radi.

Pročitaj više »

Novi program predškolskog vaspitanja i obrazovanja

Novi program predškolskog vaspitanja i obrazovanja

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja saopštilo je da je danas predstavljen Novi program predškolskog vaspitanja i obrazovanja.

Pročitaj više »

Za roditelje: Kad vas nastavnik pozove

Vaš sagovornik - nastavnik

Pred početak nove školske godine, želimo da skrenemo pažnju na jednu, često zanemarivanu, činjenicu. Dobar odnos roditelj – nastavnik može efikasno i trajno da reši veliki broj problema.

Pročitaj više »

Kreativna relaksacija u muzejima

Relaksacija ovog leta, u muzeju

Potrudite se da uključite beogradske muzeje i galerije u omiljena mesta za opuštanje i osetićete sve blagodeti procesa koji je u svetu popularan pod nazivom kreativna relaksacija ili – terapija umetnošću.

Pročitaj više »

4. Sajam srednjih stručnih i umetničkih škola

Sajam srednjih stručnih i umetničkih škola

U četvrtak, 12. aprila od 10.00 do 18.00, u hali 7 Beogradskog sajma biće održan Sajam srednjih stručnih i umetničkih škola, pod sloganom „Po svojoj meri školu izaberi“.

Pročitaj više »

Belexpo centar: Nove tehnologije u obrazovanju

Belexpo centar: Nove tehnologije u obrazovanju

Od 9. do 11. februara u Belexpo centru održava se konferencija i sajam Nove tehnologije u obrazovanju.

Pročitaj više »

Sveti Sava – život pre smrti

Sveti Sava Srpski

Ako je jedan čovek bio u isto vreme, na samom početku 13. veka, utemeljivač srpske crkve i države, začetnik prosvete, književnosti, medicine, diplomatije… trebalo bi da se zapitamo – koliko nam znači ime Sveti Sava pre ili posle praznika koji nazivamo Savindan.

Pročitaj više »

Open Day u Beogradu – evropski sajam obrazovanja i zapošljavanja

Open Day u Beogradu

Studentska organizacija Istek – lokalni komitet Beograd će 13. aprila na Elektotehničkom fakultetu organizovati Open Day – evropski sajam obrazovanja i zapošljavanja.

Pročitaj više »

KUB EDUCO sajam obrazovanja u inostranstvu, 23 januara

Sajam KUB EDUCO, 18. put

KUB EDUCO 2016 – naziv je međunarodnog sajma obrazovanja i kurseva jezika u inostranstvu, koji će u subotu 23. januara biti održan u hotelu Metropol Palace.

Pročitaj više »

Nemaš školu – imaš tetovažu

Nemaš školu - imaš tetovažu

Naslov „Nemaš školu – imaš tetovažu“ liči na prozaičnu konstataciju i ima uzročno-posledičnu intonaciju, ali to je zato što upravo to i jeste.

Pročitaj više »

Škole u Beogradu spremne za početak školske godine

Škola u Obrenovcu

Sve škole u Beogradu biće spremne za 1. septembar i početak nove školske godine, rekao je gradonačelnik Beograda Siniša Mali, a Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije najavila je štrajk.

Pročitaj više »

Prvi Festival obrazovanja i sporta od 28. do 31. avgusta

Festival obrazovanja i sporta

Na Adi Ciganliji, kod bandžija, od 28. do 31. avgusta biće održan prvi Festival obrazovanja i sporta, koji spaja obrazovanje, nauku, ekologiju, sport i zdrav život.

Pročitaj više »

Uhvati svetlost 2012 u DKCB-u

Uhvati svetlost

U nedelju, 2. decembra od 11.00 do 16.00, u prostorijama Dečjeg kulturnog centra Beograda (Takovska 8) biće održan Festival obrazovanja odraslih „Uhvati svetlost“. Ovogodišnji Festival obrazovanja odraslih počiva na temeljima festivala koji su organizovani tokom 2001. i 2002. godine u više od devedeset gradova i mesta u Srbiji i Crnoj Gori. Prevashodni razlog organizacije ovakvih festivala jeste podrška konceptu celoživotnog …

Pročitaj više »