Naslovna » Porodica » Deca » VI Atletski miting novobeogradskih predškolaca

VI Atletski miting novobeogradskih predškolaca

U subotu, 1. decembra od 9.30 u Hali sportova „Novi Beograd“ (Pariske komune 20) biće organizovan VI Atletski miting novobeogradskih predškolaca pod nazivom „Priprema, pozor, kreni u zdravo i srećno sutra“.

Cilj manifestacije je podrška sportu i sportskom ponašanju na najranijem uzrastu, a organizator je Predškolska ustanova „11. april“ u saradnji sa Sportskim i poslovnim centrom „Novi Beograd“.

PU „11. april“ šest godina unazad okuplja decu predškolskog uzrasta i u saradnji sa roditeljima organizuje Sportski dan, sa željom da promoviše zajedništvo, ljubav i radost kao polazne osnove zdravog života. Kvalitetno odrastanje budućih generacija jeste promovisanje zdravog načina života, kao jednog od osnovnih ciljeva vaspitanja i obrazovanja najmlađih sugrađana.
Takmičarima će pružiti podršku navijački klubovi svih vrtića, koje čine drugari, mame, tate, bake, deke i drage komšije, oko 2.000 navijača. Ove godine kao učesnici pridružiće im se i predškolske ustanove „Jovan Jovanović Zmaj“ (Voždovac), „Rakila Kotarov Vuka“ (Lazarevac), „Surčin“ i „Dr Sima Milošević“ (Zemun), kao i deca nižih razreda osnovnih škola „Laza Kostić“, „Jovan Sterija Popović“, „Marko Orešković“ i „Ratko Mitrović“ sa Novog Beograda.

Deca će se takmičiti u tri discipline: mini-kros, mini-sprint sa preponama i zbirni skok udalj. Sve discipline će biti ekipne i štafetne. Za sve male takmičare pripremljene su zahvalnice, medalje, pehari. (Beoinfo)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.