Naslovna » BG svaštara » Književnost » Arhipelag: Vladislav Bajac – Gastronomadske priče
Arhipelag: Vladislav Bajac - Gastronomadske priče
Arhipelag: Vladislav Bajac - Gastronomadske priče

Arhipelag: Vladislav Bajac – Gastronomadske priče

Izdavačka kuća Arhipelag objavila je knjigu „Gastronomadske priče“ čiji je autor Vladislav Bajac.

Posle velikog uspeha romana „Hamam Balkanija“, Bajac je napisao novu knjigu ispunjenu neobičnim junacima i savremenicima, proživljenim događajima i najređim otkrićima.

Pisane u proteklih nekoliko godina, „Gastronomadske priče“ Vladislava Bajca oličavaju uzbudljivu nomadsku potragu za novim iskustvima, kulturama i prostorima. Priče u ovoj knjizi odigravaju se u Italiji, Slovačkoj, Kini, Islandu, Francuskoj, Egiptu, Nemačkoj, Švedskoj, ali i u Beogradu. Ove priče objedinjene su u jednu celinu zajedničkom tačkom gledišta pripovedača, modernog nomada koji u doživljenom vremenu i konkretnom prostoru promišlja i osmišljava male i velike istine vlastite egzistencije.

„Gastronomadske priče“ preispituju stvarnost, donose oživljene scene i prizore iz gradova i prostora kroz koje čitaoce vodi ova pripovedačka avantura, ali nas vode i od autobiografskog kazivanja do neobičnih biografija i sa Istoka i sa Zapada. U ovoj knjizi hrana ima ili glavnu ili jednu od najvažnijih uloga. Hrana je izraz svakodnevice, ali i magije, kulture, ali i obreda. Govoreći o radosti uživanja u malim stvarima, ova knjiga je neskrivena pohvala intimi, privatnosti i ličnim fascinacijama. Pisac je svet sagledao očima radoznalog putnika, a putnik se našao u svetu i obližnjih i vrlo dalekih čuda. (danubeogradu.rs)