Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Belgrade Calling 2013: Green Day na Kalemegdanu

Belgrade Calling 2013: Green Day na Kalemegdanu

Jedan od najvećih aktuelnih rok bendova današnjice Green Day nastupiće 27. maja 2013. godine u okviru koncertnog spektakla Calling u velikom parku Donjeg grada, ispod bedema Beogradske tvrđave.

Biće to njihov jedini i premijerni nastup u ovom delu sveta na aktuelnoj stadionskoj turneji kojom promovišu svoj trostruki album „¡Uno!, ¡Dos!, ¡Tré!“. Maratonska gitarska žurka u parku ispod tvrđave, prikazaće još nekoliko odličnih bendova na, po mišljenju mnogih, najatraktivnoj lokaciji za koncerte u Beogradu.

Osnovani u Ist beju u Kaliforniji 1987. godine, Green Day iza sebe imaju 11 studijskih albuma, prodatih u više od 65 miliona primeraka. Vlasnici su pet Gremi i nekoliko MTV nagrada, u kategorijama za najbolji rok bend, album, spot i dr. Green Day su danas bez sumnje na vrhuncu popularnosti. Sa više od 26 miliona fanova na Facebook-u, i više od dva miliona „pratilaca“ na Twitter-u i oko milijardu pregleda u zbiru na YouTube-u, američki pank-rokeri predstavljaju jedan od najpopularnijih svetskih bendova današnjice.

Trenutno su na velikoj stadionskoj turneji, na kojoj će održati nekoliko koncerata u Evropi, od novog londonskog Emirates stadiona, preko gigantskih Rock Im Park i Rock am Ring festivala u Nemačkoj, Rock Werchter festivala u Belgiji, Pinkpop festivala u Holandiji, pa sve do Olimpijskog stadiona u Moskvi. Na svim festivalima na kojima će nastupiti sledeće godine, Green Day nose program kao hedlajneri, što će biti slučaj i na beogradskom Calling-u.

Ove godine, u svom prethodnom izdanju, Belgrade Calling festival se održao od 27. do 30. juna na Ušću, kada su pored ostalih nastupili Ozzy Osbourne and Friends, Faith No More, Jessie J, Orbital, Public Enemy, The Cult i dr. Na prvoj konferenciji za novinare najavljeno je da će se ova muzička platforma razvijati u pravcu bukiranja izvođača sa svetske A liste, te da radi tog neće imati fiksiran datum ili lokaciju, kako bi publika i produkcija uvek imali mogućnost da prate kretanje najvećih turneja u svetu koje su uglavnom u Evropi tokom maja i juna. Sve informacije o ostalim iznenađenjima u programu i konceptu novog Calling-a biće saoštene uskoro.

Ulaznice za Belgrade Calling se prodaju širom Srbije i regiona u prodajnoj mreži Eventim, po cenama od 2.790 za P2 zonu, 3.390 za P1 i 3.990 dinara za Fan pit. (danubeogradu.rs)

loading...