Naslovna » Porodica » Deca » „Bio jednom jedan lav“ u čast Duška Radovića

„Bio jednom jedan lav“ u čast Duška Radovića

Program pod nazivom „Bio jednom jedan lav“ organizovan je danas na sedam lokacija u centru grada povodom obeležavanja devedeset godina od rođenja Duška Radovića. Milena Bićanin, članica Gradskog veća, izrazila je očekivanje da će program u budućnosti postati tradicionalan.

– Njegov naziv je „Tragom Duška Radovića“, autorke Jasminke Petrović. U program se uključio ozbiljan tim stručnjaka iz škola i osmislili smo da on ima obrazovno-edukativni karakter. Odlučili smo da učenici iz dve škole koje nose naziv našeg pesnika, jedne iz Novog Beograda, druge iz Sremčice, kao i nekoliko đaka iz OŠ „Drinka Pavlović“ danas promotivno obiđu sve institucije vezane za Duška Radovića, njegove aktivnosti i stvaralaštvo. Cilj je da ih upoznamo sa onim što smo mi voleli u detinjstvu, a što je Radović stvorio i da u aktivnom i multidisciplinarnom pristupu deca nešto novo saznaju, obogate svoja životna iskustva i znanje o našem pesniku. On je bio legenda Beograda, a ovo je način da sve znanje o njemu stavimo u širi kontekst. Program je primer modernog koncepta obrazovanja, dakle izmestiti se iz škole kada god je to moguće uz dobru pripremu, kako bi se đacima dalo mnogo više od onoga što skromni školski zidovi učionica dozvoljavaju – kazale je Milena Bićanin.

Autorka je precizirala lokacije u kojima će deca u ovom programu moći da uživaju, zaključno sa RTV Studio B. Deca kao pobednici penju se na 23. sprat „Palate Beograd“ i gledaju Beograd, kao nekada Duško Radović u jutarnjem programu ove kuće. Program je podržao Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu. (Beoinfo)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.