Naslovna » Izlasci » Muzika » Clubbing » Hrvatska elektro alternativa u KC „Drugstore“

Hrvatska elektro alternativa u KC „Drugstore“

U subotu, 8. decembra od 22.00, u novom Kulturnom centru „Drugstore“ (Bulevar vojvode Bojovića 4) biće organizovan program „Hrvatska elektro alternativa“. Nastupiće Zarkoff, Popsimonova i Dunedew.

Jedan od pokretača i glavnih aktera hrvatske elektronske scene predstaviće se beogradskoj publici. Od 2005. Zarkoff razvija estetiku baziranu na cyberpunku, EBMu i novomilenijumskom electro-bitu. Ima nekoliko izdanja, deo je dvojca FlorenceFostersFanClub, a sarađuje i sa Sumerian Fleet. Nastup u Beogradu će biti u kiborg-kombo formatu: glas, gitara, klavijature + mašine.

Popsimonova je autetntičan one-woman techno-industrial. U isti mah energično i zamišljeno, a na momente i zastrašujuće. Nekada deo electro-dvojca Dekolaž, već nekoliko godina praši po evropskim klubovima. Bonus za ovaj nastup su dve zajedničke kompozicije sa Zarkoffom. Domaći Dunedew pripremio je sve od glama i surfa, preko elektra do indastrijal nojza.

„Drugstore“ je novi kulturni centar Beograda, mesto za svirke alternativnih i indi bendova i muzičara, nastupe DJ-eva, izložbe, radionice, predavanja, kabaree, po rečima organizatora „neka vrsta sigurne kuće dobrog ukusa“. (danubeogradu.rs)