Naslovna » Izlasci » Sajmovi » Treći Sajam dizajnirane hrane u prostoru „Mikser House“

Treći Sajam dizajnirane hrane u prostoru „Mikser House“

U subotu, 22. decembra od 12.00 do 20.00, u prostoru „Mikser House“ (Karađorđeva 46) biće organizovan treći Sajam dizajnirane hrane – Mikser Design Food, ovoga puta u novogodišnjem izdanju.

Kulturna organizacija Mikser, posvećena razvoju kreativne industrije Balkana nastavlja sa reanimacijom Savamale, tokom specijalizovane jednodnevne manifestacije predstaviće male i velike proizvođače organske hrane, vinarije, male radionice za izradu lokalnih specijaliteta, prodavnice zdrave hrane, talentovane domaćice, ali i industrijske i grafičke dizajnere, škole kuvanja, specijalizovane knjižare i proizvođače kuhinjske opreme.

Cilj organizatora je da promoviše kreativnost i inovacije na domaćoj gastronomskoj sceni, a učesnici će predstaviti svoje proizvode i organizovati radionice i časove kuvanja „uživo“. Dizajnirana hrana, piće i delikatesi, kao i dizajnerski komadi za serviranje i degustaciju – proizvodi inspirisani hranom i svi oni mirisi i ukusi koji nas podsećaju na praznike naći će se pod krovom „Mikser House-a“.

Biće to ujedno i prilika da organizatori manifestacije učesnicima i posetiocima predstave novi koncept renoviranog „Mikser House-a“, koji će od februara 2013. godine funkcionisati kao permanentni regionalni kreativni centar sa prodavnicom autentičnih proizvoda kreiranih i proizvedenih na Balkanu, kao i intenzivnim kulturnim i edukativnim programom tokom čitave godine. (danubeogradu.rs)

loading...