Naslovna » Izlasci » Film » „Đangova osveta“ u bioskopima
Đangova osveta

„Đangova osveta“ u bioskopima

Najnoviji film Kventina Tarantina „Đangova osveta“ (Django Unchained), posle premijere u Sava centru, od 17. januara prikazuje se u bioskopima.
Radnja filma „Đangova osveta“ smeštena je na jugu Amerike, dve godine pre početka Građanskog rata. Đango je rob, koga surova prošlost i iskustvo sa prethodnim vlasnicima dovode licem u lice sa nemačkim lovcem na glave, dr Kingom Šulcem. Neobični Šulc pridobija Đanga uz obećanje da će ga osloboditi posle hvatanja braće Britl, mrtvih ili živih. Nakon uspešne misije, Šulc daje Đangu slobodu i njih dvojica, kao slobodni ljudi, kreću u potragu za najtraženijim kriminalcem na jugu. Iako je Đango vešt i brz na obaraču, on sve vreme ostaje fokusiran na spasavanje Brumhilde, supruge koju je davno izgubio u trgovini robljem.

Tarantino je, kao i uvek okupio najbolje glumce, Džejmija Foksa, Kristofa Volca, Leonarda Dikapria, Semjuela L. Džeksona, a u filmu se pojavljuje i Franko Nero, koji je davne 1966. godine igrao originalnog Đanga.

Na dodeli nagrada Zlatni globus, Volc izabran je za najboljeg glumca u sporednoj ulozi, dok je Kventin Tarantino dobio nagradu za najbolji scenario. Na predstojećoj dodeli nagrade Oskar, film „Đangova osveta“ nominovan je u pet kategorija. Osamdeset i peta dodela nagrade Oskar biće održana 24. februara u Los Anđelesu, u Dolbi Teatru. (danubeogradu.rs)