Naslovna » Izlasci » Pozorište » Deca na internetu – tri predstave u februaru
Deca na internetu

Deca na internetu – tri predstave u februaru

Predstava Studio Centra „Deca na internetu“ biće odigrana 5, 12. i 26. februara od 20.00 na maloj sceni Dečjeg kulturnog centra Beograda (Takovska 8).

„Deca na internetu“ je autorski projekat Studio Centra, čiji se autori bave zloupotrebom dece na internetu, a na kojem već godinu dana radi tim Studio Centra sa velikim brojem svojih polaznika. Pozorišna predstava, proistekla iz istraživačkog i edukativnog procesa, namenjena je tinejdžerskoj populaciji, ali i roditeljima i nastavnicima, koji čine veoma bitan faktor u edukaciji i zaštiti dece.

Predstavu čine četiri različite priče, od kojih svaka obrađuje jedan od načina zloupotrebe dece na internetu. Kroz teme pedofilije i lažnih profila, zavisnosti od interneta, prevara zarad finansijskih koristi i trgovine dece putem interneta, učesnici predstave su uz autorski tim Studio Centra osmislili priče, kreirali likove i nihove tragične sudbine.

Kroz čitav komad jasno se kritikuje i odnos roditelja, koji u velikom broju slučajeva nisu zainteresovani za sadržaje koja deca posećuju na internetu, kao i za osobe sa kojima deca uspostavljaju komunikaciju u virtuelnom svetu. Predstava „Deca na internetu“ treba da ostavi snažan utisak, najpre na mlađu populaciju (tinejdžere), ali i na stariju populaciju (roditelje), jer je veoma važno da na vreme reaguju i preventivno zaštite svoju decu.

Tekst su pisali polaznici Studio Centra, dramaturg je Nenad Radović, a reditelji Čarni Đerić i Aleksandar Marković.

Projekat koji je namenjen edukaciji i zaštiti dece i mladih ljudi na internetu delom je finasirala Telenor fondacija.

Prodaja ulaznica i rezervacije vrše se putem telefona (6416-698 i 062/8075-201), sajta, u prostorijama Studio Centra (Timočka 9) ili na blagajni DKCB. Cena ulaznica je 500 dinara. (danubeogradu.rs)