Naslovna » Izlasci » Sport » Povodom organizacije Beogradskog maratona…

Povodom organizacije Beogradskog maratona…

Juče smo preneli vest da su Sekretar za sport i omladinu Aca Kovačević i predsednik Atletskog saveza Beograda (ASB) Jovan Šurbatović potpisali ugovor o saradnji, kojim se tom savezu poverava organizacija 26. Beogradskog maratona.

Danas je tim povodom stiglo saopštenje „Begradskog maratona“ d.o.o. koji već mesecima aktivno radi na organizaciji sportske manifestacije. Prenosimo saopštenje…

„Osnivač Beogradskog maratona je preduzeće Beogradski maraton d.o.o. Jedini ovlašćeni organizator 26. Beogradskog maratona je preduzeće Beogradski maraton d.o.o. Ponavlja se identičan scenario iz 2003. i 2004. godine, kada je Beogradski maraton na isti način, na kratko, nezakonito otet, pa 2005. godine, uz izvinjenje gradonačelnika, ponovo vraćen legalnom organizatoru, odnosno preduzeću Beogradski maraton d.o.o.

Što se Atletskog saveza Beograda tiče, mi verujemo da možemo da sarađujemo sa njima u delu organizacije u kojoj Atletski savez Beograda daje doprinos omasovljenju Trke zadovoljstva, što je inače jedan od osnovnih zadataka Atletskog saveza Beograda kada je ovaj sport u pitanju.

Svetski pokrovitelji međunarodne atletske trke u Beogradu su Svetska atletska federacija (IAAF) i Svetsko udruženje maratona i uličnih trka (AIMS), čiji je Beogradski maraton član već 23 godine. Te dve organizacije, kroz sistem koji reguliše svetski atletski sport, a kroz nacionalni atletski savez (Atletski savez Srbije) – jasno i nedvosmisleno u svojim dokumentima isključivo preduzeće Beogradski maraton d.o.o. priznaju i kao vlasnika i kao organizatora događaja.

Manifestacija Beogradski maraton je zaštićena intelektualna svojina kojom raspolaže isključivo preduzeće Beogradski maraton d.o.o.“ (danubeogradu.rs)

loading...