Naslovna » BG špijun » Svetske prestonice » Sajam turizma u Berlinu, od 6. do 10. marta

Sajam turizma u Berlinu, od 6. do 10. marta

Najveći i najprestižni svetski sajam turizma biće održan u Berlinu, od 6. do 10. marta.

Berlinski sajam turizma se organizuje svakog marta, a na njemu se predstavlja sve što je vezano za putovanja – države, avio-kompanije, tur-operateri, turističke agencije, hotelijeri, pa i programerske kuće koje pokazuju najnovija softverska rešenja svojih booking-mašina i drugi.

U 26 sajamskih hala ove godine organizatori očekuju više od 11.000 izlagača iz 180 država, koji neguju zdravu konkurenciju ali i predstavljaju zainteresovanima ceo svet u nekoliko sati. Procena je da će ove godine biti više od 170.000 ljudi! Istovremeno, biće održan i ITB kongres na kom će govoriti najznačajniji svetski turistički poslenici.

Izlagači su podeljeni po sektorima (kontinenti i segmenti) i halama, a izdvajamo Svet knjiga, Poslovna putovanja, Krstarenja, Kulturni turizam, Svet E-putovanja, Avanturistička putovanja, LGBT turizam, Wellness, Putovanja za mlade…

Tokom sajma biće organizovani i muzički, plesni i kulturni performansi, degustacije hrane i pića, a zemlja koja će posebno biti predstavljena ove godine je Indonezija. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.