Naslovna » BG svaštara » Književnost » Međunarodni dan knjige za decu 2013.

Međunarodni dan knjige za decu 2013.

I ove godine u Srbiji će biti obeležen Međunarodni dan knjige za decu, 2. aprila, na rođendan Hansa Kristijana Andersena.

Ovim se ostvaruju zadaci i ciljevi Srpske sekcije IBBY-ja usmereni na sprovođenje akcija popularisanja čitanja, stvaranja, proučavanja i izdavanja književnosti za decu.

Podržani programi i manifestacije ove godine imaju za cilj da se našoj deci i mladim čitaocima osiguraju ravnopravni uslovi da dođu do knjige, prilike da otkriju njene lepote, vrednosti i tajne.

U Nišu će biti organizovan Republički literarno-likovni konkurs „U slavu Cara Konstantina“, koji organizuje Narodna biblioteka „Stevan Sremac“. U Požegi će biti organizovan stručni skup IBBY „Zajednički letnji program čitanja“ u organizaciji Narodne biblioteke Požega.

U organizaciji Biblioteke grada Beograda, u opštinskim odeljenjima na opštinama Zemun, Novi Beograd, Stari grad, Savski venac, Grocka, Zvezdara, Mladenovac, Sopot, Rakovica, Barajevo, Čukarica i Voždovac biće otvoreno dvanaest izložbi „S knjigom kroz svet odrastanja“. Poseban segment predstavlja finale Nagradnog literarnog konkursa „iSTRIPuj svoju priču“ koje je organizovalo Dečje odeljenje BGB „Zmaj“ u Hilandarskoj 7. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Nada Mandić