Naslovna » Izlasci » Muzika » Clubbing » Miss Kittin u Depou, 19. aprila

Miss Kittin u Depou, 19. aprila

Jedna od najomiljenijih gošća ovdašnje tehno scene, Miss Kittin, gostovaće 19. aprila u Depou.

Biće to njen prvi nastup u Beogradu posle skoro šest godina na kom će publici predstaviti dupli album „Calling From The Stars“, kojim francuska elektro-tehno diva potvrđuje status jednog od najpopularnijih izvođača na svetskoj elektronskoj sceni.

Ulaznice za ovu žurku već su u prodaji na blagajni Doma omladine, Bilet centra i drugim prodajnim mestima Eventima i Gigstixa, po promotivnoj ceni od 790 dinara za najbrže fanove. Ulaznice će biti skuplje posle isteka ograničene količine, dok će njihova finalna cena biti dodatno skuplja na samom ulazu u Depo.

„Calling From The Stars“ je nova, dupla diskografska potvrda da svetska elektronska scena ne voli francusku tehno damu iz Grenobla bez razloga. Caroline Hervé smo kao Miss Kittin prvi put je bila u srpskoj prestonici, u SKC-u 2003. godine. Neki će se setiti nezaustavljivog prodora elektro zvuka te noći ili trenutka kad je cela dvorana proključala u euforiji dok je puštala Vitalicov „Poney EP“.

Čuli smo uživo i kultne numere njenog dueta sa The Hackerom „Frank Sinatra“, „Stock Exchange“ i „1982“, a njen talenat su u to vreme oblikovali i Felix Da Housecat u „Siver Screen (Shower Scene)“, Sven Väth u tehnoromantičnom duetu „Je t’aime“, Golden Boy sa „Rippin’ Kittin“.

Zvezda nije bila tada rođena, pravi datum se nalazio u njenom pasošu u kojem su se u proteklih deset i više godina pronašli mnogi pečati na putu za nastupe u najprestižnijim klubovima i na festivalskim binama rezervisanim za najveštije svetske disk džokeje. Prvi samostalni album „I Com“ stiže 2004. Naredne godine u Beograd je vraća Laurent Garnier na promociju njegove knjige „Electrochoc“, i to opet u SKC za još jednu nezaboravnu žurku.

Njen autentični ples, igru sa mikrofonom i nezaustavljiv set do vrelog jutarnjeg sunca, Beograd je video treći put 2007. u bašti Sava centra. Naredne godine je usledio drugi solo album „Batbox“, a ubrzo potom i novi duetski album sa The Hackerom, naslovljen jednostavno „Two“. Nije jednostavno pobrojati sve saradnje, remikse i singlove na etiketama kao što su Gigolo, NovaMute, Goodlife, Mobilee, InFiné a listi diskografskih uspeha, Miss Kittin će već sasvim izvesno pridružiti i novi album „Calling From The Stars“ koji će biti objavljen svega tri dana pošto nas ponovo održi na nogama do samog svitanja, 19. aprila pod visokim svodom savamalskog Depoa.

Domaća podrška na žurci u Depou 19. aprila biće Tijana T i Feloneezy. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.