Naslovna » Izlasci » Pozorište » Predstava „Deca na internetu“ za Tijanino srce
Studio Centar - Deca na internetu

Predstava „Deca na internetu“ za Tijanino srce

Dečji kulturni centar Beograd i Studio „Centar“, u subotu, 6. aprila od 20.00, u Maloj sali DKCB (Takovska 8), organizovaće humanitarnu pozorišnu predstavu „Deca na internetu“, za pomoć osmogodišnjoj devojčici Tijani Ognjanović za transplantaciju srca. Cena ulaznice je 500 dinara.

Celokupan prihod od ulaznica biće uplaćen na račun za uplatu novčane pomoći Tijani Ognjanović, kako bi mogla da se organizuje neophodna operacija u Hjustonu (SAD). Trenutno stanje devojčice Tijane je veoma loše, a operacija na klinici u Hjustonu je pomerena zbog nedostatka finansijskih sredstava.

Predstava „Deca na internetu“, proistekla iz istraživačkog i edukativnog procesa, namenjena je tinejdžerskoj populaciji, ali i roditeljima i nastavnicima koji čine veoma važan segment u obrazovanju i zaštiti dece. Predstavu čine četiri različite priče – „Sveta otmica“, „Ispovest jedne tinejdžerke“, „Nigerijska prevara“ i „Fotomodel“, od kojih svaka govori o jednom od načina zloupotrebe dece na internetu.

Učesnici predstave, uz autorski tim Studio „Centra“ napisali su i napravili priče, kreirali likove i njihove tragične sudbine, na osnovu saznanja koja su sticali tokom prve faze rada. Na taj način učesnici u projektu – mladi umetnici, osvestili su problem zloupotrebe dece na internetu kroz dramsku formu, pokret i glas. Kroz sve četiri priče jasno se kritikuje i odnos roditelja koji u velikom broju slučajeva nisu zainteresovani za sadržaje koja deca posećuju na internetu, kao i za osobe sa kojima deca uspostavljaju komunikaciju u virtuelnom svetu.

Predstava „Deca na internetu“ ostavlja snažan utisak, najpre na mlađu populaciju – tinejdžere, ali i na stariju populaciju – roditelje. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.