Naslovna » Izlasci » Festivali » Prolećni Cryo-Save festival zdravlja, 26. i 27. marta

Prolećni Cryo-Save festival zdravlja, 26. i 27. marta

U Domu omladine Beograda, 26. i 27. marta (10.00-20.00), biće održan prolećni Cryo-Save festival zdravlja.

Predstaviće se više od 70 izlagača, a biće organizovani besplatni pregledi, više od 60 predavanja, popusti. Posetioci će moći da izmere nivo šećera u krvi, krvni pritisak, da dobiju savete od stručnjaka. Cilj festivala je unapređenje navika zdravih stilova života, učenje o zdravlju i prevencija.

Na štandu Ministarstva zdravlja, zainteresovani građani će moći da podrže program transplantacije organa potpisivanjem donorskih kartica.

Na svakih pola sata smenjivaće se programi vežbanja namenjeni svim uzrastima, a biće organizovana i predavanja najeminentnijih stručnjaka iz oblasti medicine, sporta, relaksacije, kao i predstavnika medija. U programima će učestvovati više od 1.500 ljudi. Zanimljiv će biti „Dečiji kutak“, gde će mališani moći da crtaju i učestvuju u radionicama.

Biće održano i nekoliko tribina: „Važnost odlaska na skrininge na rak dojke, grlića materice i debelog creva“, „Istine i zablude o transplantaciji organa“, „Mediji i zdravlje“, „Borba sa rakom jajnika“, kao i tribine za osnovce, srednjoškolce, ali i najstarije posetioce.

Ulaz je besplatan. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.