Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Jamiroquai u Areni, 30. juna

Jamiroquai u Areni, 30. juna

U Kombank Areni, 30. juna, nastupiće Jamiroquai, kako mnogi kažu, „čovek ili bend, nebitno je“. 

Najpoznatiji predstavnik acid jazz/soul/funk pokreta postoji već 21 godinu. Usled čestog menjanja postavke i konstante prisutnosti harizmatičnog frontmena Jay Kaya, Jamiroquai su uglavnom u javnosti tretirani kao njegov solo-projekat. Osnovan davne 1992, Jamiroquai su se probili na svetsku pozornicu zajedno sa ostatkom britanske jazz funk i acid jazz scene, rame uz rame sa velikanima pokreta poput Incognito i The Brand New Heavies, ali daleko ih prevazilazeći u popularnosti.

ULAZNICE SU U PRODAJI! »

Izdavačka kuća Sony zapazila je njihov prvi singl „When you Gonna Learn“ i objavila im prvenac „Emergency on Planet Earth“. Popularnost im donosi naredni album „The Return of the Space Cowboy“, ali im planetarna slava dolazi sa „Travelling Without Moving“, izdatog 1996. godine. Hit „Virtual Insanity“ postaje vrhunac večeri svake plesne dvorane, a JQ prepoznat kao jedan od omiljenih vokala acid jazza, pa i čitavog popa.

I posle više od dve decenije, JQ i ekipa verni su sopstvenom izrazu prošaranom fankom, elektro i pop deonicama. Kombinacija lepršavog glasa i bezbroj otkačenih šešira sa muzikom koja zove na ples, pružila im je karijeru punu hit singlova kao što su „Cosmic Girl“, „Love Fool“, „Little L“, „Space Cowboy“, „Deeper Underground“…

Pesma za pesmom na top listama, više od 25 miliona prodatih albuma, brojne nagrade uključujući pet MTV priznanja, Ivor Novello i Gremija bilans su njihovog stvaralašta kroz koje ih je vodila Jay Kayeva maštovitost. „Ukoliko pesma ne zvuči dobro samo uz klavijaturu i glas ili gitaru i glas, uništite je“, glavno je pravilo harizmatičnog frontmena.

Nastup u Kombank areni, 30. juna, biće drugi nastup Jamiroquai u Beogradu. Ovog puta budite sigurni da će ozvučenje biti najkvalitetnije kako i dolikuje ovom bendu. Ujedno, ovo je treći njihov koncert u Srbiji, pre dve godine nastupili su na Exitu na kome su promovisali poslednji album. (danubeogradu.rs)