Naslovna » BG svaštara » Obeležavanje Svetskog dana zdravlja na „Olimpu“

Obeležavanje Svetskog dana zdravlja na „Olimpu“

Svetski dan zdravlja biće obeležen manifestacijom koja će se održati u Sportski centar „Olimp“ (Vjekoslava Kovača 11) u nedelju, 7. aprila, od 9.00 do 12.00, a tema je visok krvni pritisak.

Organizatori su Opština Zvezdara, SC „Olimp“ i tri zdravstvene ustanove sa Zvezdare – Dom zdravlja, KBC „Zvezdara“ i Gradski zavod za plućne bolesti i tuberkulozu. Na manifestaciji će učestvovati i Gradski zavod za hitnu medicinsku pomoć sa lekarima i ekipom.

Svi prisutni građani imaće priliku da obave zdravstvene preglede, poput merenja šećera u krvi, krvnog pritiska, snimanja EKG, spirometrije, da dobiju savet lekara i da se posavetuju sa nutricionistom o zdravoj ishrani, da dobiju savete dermatologa, kao i da precizno izmere visinu i težinu.

Pored besplatnih zdravstvenih pregleda, posetioci SC „Olimp“ će moći da uživaju u tradicionalnoj šetnji atletskom stazom, raznim aktivnostima u cilju promocije zdravih stilova života, kao i da učine humano delo i budu dobrovoljni davaoci krvi. Za mlađe osobe je posebno važno da će moći da se informišu o opasnostima rizičnog ponašanja i oblicima zaštite, kao i da dobiju savete dermatologa. (Beoinfo)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.