Naslovna » Izlasci » Otvaranje UK „Parobrod“, 18. aprila

Otvaranje UK „Parobrod“, 18. aprila

U četvrtak, 18. aprila od 19.00, biće svečano otvoren renovirani prostor UK „Parobrod“.

Posle dugog i napornog posla na uređivanju unutrašnjosti jedne od najlepših zgrada u Beogradu, u UK „Parobrod“ radiće teatar, Duplex galerija, kamerna muzička scena na spratu, scena za pop i rok u prizemlju, za džez i haus u podrumu. Baletska sala, sala za dečije radionice i dva radioničarska aneksa, velika sala za predavanja i konferencije, biblioteka za literaturu iz oblasti umetnosti, arhitekture, dizajna i stripa, kafe čitaonica.

Sve se ovo nalazi u jednoj od najmlađih, ali i najaktivnijih institucija kulture u zemlji. Parobrod je ustanova kulture gradske opštine Stari grad, koja je stala iza ovog obimnog i zahtevnog posla preuređenja.

PAROBROD – PROGRAM ZA APRIL I MAJ 2013. »

Renoviranje i adaptacija trajali su više od godinu dana, jer je poslovni prostor iz 1925. godine, posle skoro devet decenija neprekidnog rada, trebalo posvetiti isključivo kulturi i umetnosti. Ugrađene su nove elektro i termotehničke instalacije, ventilacija i klimatizacija, scenska rasveta i zvuk, lift za lica sa posebnim potrebama, zidovi su osveženi, a povećan je i korisni prostor.

Na otvaranju će nastupiti Lolobrigida i Zemlja gruva. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Nada Mandić