Naslovna » BG servis » Proglašena redovna odbrana od poplava u Beogradu

Proglašena redovna odbrana od poplava u Beogradu

Javno vodoprivredno preduzeće „Beogradvode“ saopštilo je da je u glavnom gradu proglašena redovna odbrana od poplava, jer je nivo Save dostigao 506, a Dunava 557 centimetara.

Obilne padavine u Beogradu, 14. maj 2014.

15. maj 2014. Vremenske neprilike: Proglašena vanredna situacija u celoj Srbiji!

6. april 2013. – Po najavi iz tog preduzeća, u narednih pet dana očekuje se porast vodostaja na obe reke do 50 centimetara, posle čega se očekuje stagnacija.

Bez obzira na porast vodostaja, ekipe „Beogradvoda“ redovnim crpljenjem vode na najnižoj tački odbrane kod Kule Nebojše omogućavaju korišćenje prolaza vlasnicima splavova, čamaca i objekata, ali bez dužeg zadržavanja. Parkiranje za ostale vlasnike vozila u ovoj zoni nije dozvoljeno.

U saopštenju se, takođe, podseća da stanje redovne odbrane od poplava podrazumeva svakodnevni obilazak odbrambene linije (nasipa), svakodnevni obilazak i ispumpavanje vode iz melioracionih kanala putem crpnih stanica, obilazak brana na teritoriji grada, kao i svakodnevno dežurstvo Službe za hitne intervencije i izlazak na teren vodoprivredne inspekcije po prijavama građana. (Beoinfo)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.