Naslovna » Izlasci » Muzika » Clubbing » Publicist po prvi put uživo u Beogradu, 18. aprila

Publicist po prvi put uživo u Beogradu, 18. aprila

Bubnjar kultnog američkog post-rock trija Trans Am, Sebastian Thomson, 18. aprila od 22.00, predstaviće solo projekat Publicist u KC „Drugstore“ (Bulevar Vojvode Bojovića 4). Cena ulaznice je 400 dinara.

U okviru specijalnog „ad hoc događaja“ pod nazivom Wurst Warriors lokalnu DJ podršku pružiće WhyBaneWhy, Stevie Whisper Jr i George Michael Jackson.

Posle beogradskog gostovanja američkog benda Trans Am 2004. godine, koji se i dalje pamti i prepričava, bubnjar Sebastian Thomson se vraća u Beograd kako bi predstavio svoj samostalni muzički projekat Publicist, koji je ovog proleća na turneji po Evropi. Pored Pariza, Bordoa, Moskve, Berlina, Madrida, Rima i drugih evropskih gradova, na rasporedu ove turneje našlo se i gostovanje u beogradskom alternativnom prostoru KC Drugstore, koji od početka godine nezavisno deluje u sklopu fabričkog kruga Beko na Dorćolu.

Sebastian Thomson (aka Publicist) je producent i izvođač koji je najpoznatiji kao jedan od osnivača post-rock inovatora Trans Am, sa kojima je izdao više od 10 albuma. Kao producent radio je i na brojnim drugim izdanjima. Publicist je, sa druge strane, Sebastijanov noviji projekat koji je okrenut house muzici. Ipak, s obzirom da vlada bubnjevima, gitarom, basom i klavijaturama, Sebastianov pristup ovom žanru je posve drugačiji. Njegovi studijski snimci načinjeni su kombinacijom starije i savremene opreme, uz uticaje koji dolaze iz pravaca kao što su acid house, new beat ili detroitski techno.

Kada nastupa uživo, Publicist sekvencira sintisajzere (umesto bubnjeva, što je obično slučaj), i tokom svog nastupa svira elektronsko-modifikovani bubanj na sredini plesnog podijuma, okružen publikom. Sve to zajedno dodaje element znoja, uzbuđenja i virtuoznosti koji se retko mogu videti na današnjim elektronskim nastupima. Prvo izdanje pod ovim imenom imao je 2009. godine, od kada je odsvirao niz koncerata širom Evrope i SAD i objavio još četiri EP izdanja za etikete Disco Texas i Voltaire. Njegov manifest, koji u celini možete pročitati na Publicist sajtu, ujedno je i moto
koga će se pridržavati i Wurst Warriors serijal:
– Mora postojati sinteza čoveka i mašine kako bi se doživelo zaista savremenom muzičko iskustvo. Ne sme biti veštačkih granica između izvođača i posmatrača. Moramo se osloboditi pozornica i bina. Zato, imamo Publicist! (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.