Naslovna » BG svaštara » U Zemunu maketarsko takmičenje „Aprilski kup 2013“

U Zemunu maketarsko takmičenje „Aprilski kup 2013“

U Domu vazduhoplovstva (Štrosmajerova 3) u Zemunu u nedelju, 7. aprila, održaće se državno maketarsko takmičenje „Aprilski kup 2013“.

Svečano otvaranje je u 11.30, a dodela priznanja u 17.00. Biće otvorena i izložba slika sa vazduhoplovnom tematikom. Maketarsko takmičenje organizuju Maketari 204. vazduhoplovne brigade sa aerodroma Batajnica, pod pokroviteljstvom Komande ViPVO Vojske Srbije.

Takmičenje se organizuje povodom značajnog datuma u istorijatu našeg vazduhoplovstva, i namera je da ono preraste u tradicionalno takmičenje kojim će se negovati tradicije vazduhoplovstva na ovim prostorima. U takmičarskom delu osim pojedinaca učestvovaće i klubovi iz sastava Maketarskog saveza Srbije: „Oluj“ iz Beograda, „Modelius“ iz Sente, „Novosadski Ikar “ iz Novog Sada, „Spiner“ iz Kraljeva, „Krila Petrovgrada“ iz Zrenjanina, „Panon“ iz Pančeva, „Krila Užica“ iz Užica i „Dr Vladimir Aleksić“ iz Pančeva.

Takmičarski deo sačinjavaju pet juniorskih, pet kadetskih i 24 seniorske kategorije. Organizator je dodatno organizovao i četiri specijalne kategorije posvećene najvećim imenima našeg vazduhoplovstva. Nagrade u specijalnim kategorijama dodeliće članovi porodica Mihaila Petrovića, Božidara Kostića, Milenka Pavlovića i Zorana Radosavljevića. (Beoinfo)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.