Naslovna » Izlasci » Festivali » Green Day: mapa, satnica i još ponešto…
Green Day
Green Day

Green Day: mapa, satnica i još ponešto…

Grupa pank-rokera, Green Day, 27. maja na Kalemegdanu sprema pravi rok spektakl od skoro dva i po sata uz sopstvenu produkciju koja ka Beogradu putuje u 14 šlepera!

Da se na jednodnevnom festivalu „Calling 2013“ sprema punokrvni rok šou, svedoči i činjenica da se nacrt svetla sastoji od oko 700 različitih svetlosnih uređaja poslednje generacije, kao i da bend putuje sa oko 80 saradnika i binskih tehničara u pratnji, koji stižu u sedam specijalnih „nightliner“ autobusa.

Ulaznice za ovaj koncertni spektakl na Kalemegdanu, prodaju se širom Srbije i celog regiona u prodajnoj mreži Eventim, po cenama od 2.790 za P2 zonu, 3.390 za P1 i 3.990 dinara za Fan pit, što su ujedno i najjeftinije cene ulaznica na „99 Revolutions“ turneji Green Day.

Sva tehnika na bini povezana je bežičnim signalom radi neometanog kretanja članova po bini širine 44 i visine 17 metara. Na bini će se nalaziti nekad nezaobilazni zidovi sastavljeni od pojačala, praksa poput koncerata iz najboljih dana stadionskog roka. Green Day ove godine i svira na nekoliko stadiona u Evropi među kojima je i Emirates u Londonu na kojem se očekuje oko 70.000 fanova.

Green Day predvode program i na nekoliko najvećih evropskih festivala ovog leta među kojima su Rock Im Park, Rock Am Ring, BBK Bilbao, Pinkpop, Werchter i drugi, a svakako se izdvajaju Reading & Leeds festivali gde će dve noći uzastopno nastupati pred oko 80.000 ljudi.

Prvi i jedini nastup grupe Green Day u ovom delu sveta baziran je set listi u nekoliko segmenata tokom kojih frontman benda Billy Joe Armstrong menja svoje omiljene gitare, njih čak devet! Energična set lista sadrži u proseku od 25 do 30 pesama, među kojima su svi najveći hitovi od albuma „Dookie“ do aktuelne studijske trilogije „Uno, Dos, Tre“, ali i poneka obrada pesama bendova kao što su Ramones („Blitzkrieg Bop“), Queen („We Will Rock You“), AC/DC („Highway To Hell“), The Beatles („Hey Jude“) ili The Rolling Stones („Satisfaction“).

Atmosferu spremnu za usijanje već od 18.00 u velikom parku preko puta Kule Nebojša praviće domaćini večeri, novosadski legendarni pank-rok bend Atheist Rap, euforični skopski ska-pankeri Superhiks, te apsolutno jedan od najvećih regionalnih bendova Hladno pivo. (danubeogradu.rs)

SATNICA:
18:00 Otvaranje vrata
18:15 – 18:50 Atheist Rap
19:05 – 19:45 Superhiks
20:00 – 21:15 Hladno pivo
22:00 – 00:30 Green Day

Green Day - Kalemegdan, mapa

Uređuje: Nada Mandić