Naslovna » BG svaštara » Književnost » Kreativni centar: Sintija L. Kopland – Zabava za usput
Kreativni centar: Sintija L. Kopland - Zabava za usput
Kreativni centar: Sintija L. Kopland - Zabava za usput

Kreativni centar: Sintija L. Kopland – Zabava za usput

Novo izdanje kuće Kreativni centar je knjiga Sintije L. Kopland „Zabava za usput“. Knjigu je ilustrovao Sanford Kofman, a sa engleskog prevela Tijana R. Spasić.

U ediciji „Dobar roditelj“ pojavila se knjiga u kojoj se nalaze 324 zabavne igre i aktivnosti koje će roditeljima i deci prekratiti vreme u najrazličitijim situacijama. Savršen protivotrov za dooooooosadne dugotrajne vožnje automobilom, vrpoljenje za stolom u restoranima, čekanje u lekarskim i mnogim drugim čekaonicama, stajanje u kilometarskim redovima u supermarketu itd.

Ovde su predstavljene zabavne aktivnosti za bilo koje vreme i bilo koje mesto. Stotine brzih i lakih igara koje roditelji mogu u sekundi da izvuku iz rukava, a za većinu njih nisu potrebni nikakvi posebni rekviziti.

Sintija L. Kopland do sada je napisala „Stvarno važne stvari koje sam naučila od svoje dece“ i „Dnevnik pelena“. Majka je troje i maćeha još troje dece i svi su oni više puta u praksi isprobavali igre koje su opisane u knjizi „Zabava za usput“. (danubeogradu.rs)

Bilo je to jedne mračne i olujne noći…
– Sakupite pet-šest različitih predmeta poput naočara, karmina, žvakaćih guma… Zamolite decu da smisle kratku priču u kojoj će biti pomenuti svi predmeti. Ne smeju nijedan da izostave! Neka izaberu da li će zajedno pričati jednu istu prču ili će svako ispričati svoju.

Hvatanje novčića
– Pokušajte da dete naučite „hvatanju novčića“. Neka ispruži desnu ruku (u visini ramena), a vi mu stavite jedan novčić ili nekoliko njih na pregib lakta. Koliko će novčića uspeti da uhvati ako naglo spusti ruku?

loading...