Naslovna » Izlasci » Sport » Nova letnja sezona na bazenima SC „Olimp“

Nova letnja sezona na bazenima SC „Olimp“

Sezona kupanja na bazenima Sportskog centra „Olimp – Zvezdara“ (Vjekoslava Kovača 11), počinje danas, 25. maja, manifestacijom „Mladost na Olimpu“ koja obuhvata celodnevni sportki i umetnički program. Zvanično otvaranje bazena počinje u 11.00.

Bazeni Sportskog centra „Olimp – Zvezdara“ ove godine znatno ranije počinju sa radom zahvaljujući solarnim panelima, koji su instalirani tokom prošle godine. Ukupno 48 solarnih ploča služiće za dogrevanje bazenske vode i vode u tuševima, što omogućava produžetak sezone kupanja na otvorenim bazenima.

Manifestaciju „Mladost na Olimpu“, u organizaciji SC „Olimp – Zvezdara“ i Gradske opštine Zvezdara, obeležiće raznovrstan kulturno-sportski program namenjen svim uzrastima.

U okviru sportskog programa, svi posetioci će imati priliku da prisustvuju pravim sportskim spektaklima, poput turnira u fudbalu, košarci, odbojci na pesku, paraolimpijskim disiplinama, turnira u šahu koji će biti otvoren za učešće svih zainteresovanih, kao i u mini Olimpijadi za mališane. Takođe, svi prisutni će i sami moći da se oprobaju u streličarstvu i streljaštvu.

Ljubitelje muzike i plesa neće ostati razočarani jer je pripremljen nezaboravan program u okviru kompleksa bazena u okviru koga će nastupiti kulturno umetničkia društva, plesači, orkestri i bendovi, dok će u okviru amfiteatra otpočeti „Festival dečje igre“ koji će se nastaviti i narednog dana, u nedelju, 26. maja.

Edukativne zanimljivosti pripremili su članovi Vatrogasnog društva Zvezdare, koji će izvesti demonstraciju gašenja požara i predstaviti vatrogasni kamion, dok će članovi Crvenog krsta Zvezdare prirediti simulacije pružanja prve pomoći na fantom lutki a šminker Crvenog krsta će svim zainteresovanima iscrtavati različite povrede za koje će dobiti uputstvo procedure za sanaciju i pružanje pomoći. Takođe, svi prisutni će imati priliku da budu dobrovoljni davaoci krvi i učine humano delo.

Manifestacija „Mladost na Olimpu“ ima za cilj druženje, zabavu, kvalitetno i lepo provedeno slobodno vreme mališana i školaraca svih uzrasta, kao i specifičan cilj, inkluziju dece sa invaliditetom među svoje vršnjake.

Prvi dan kupanja, posle svečanog otvaranja nove sezone, biće tradicionalno besplatan za sve posetioce. (danubeogradu.rs)