Naslovna » BG špijun » Početak letnje sezone na srpskim planinama
Tornik
Tornik

Početak letnje sezone na srpskim planinama

Na Kopaoniku, Zlatiboru i Staroj planini početak letnje sezone planiran je za 15. jun, a svi posetioci moći će da uživaju u raznim sadržajima koji čine sastavni deo turističke ponude Srbije.

Skijališta Srbije usvojila su cenovnik za letnju sezonu na planinama.

Karta za panoramsku vožnju žičarom u planinskim centrima košta 340 dinara za odrasle, za decu 310 dinara, dok je iznajmljivanje karta ili bicikle na jedan dan 600 dinara.

Prvi put ove sezone, Skijališta Srbije uvela su porodične pakete koji podrazumevaju kupovinu karte za bilo koji sadržaj za najmanje jednu odraslu osobu i jedno dete. Za porodičan paket važi popust tokom cele sezone u iznosu od 30 posto u svim centrima. Studenti sa ISAC i EURO 26 karticom imaju stalni popust od 10 posto.

Pored pešačkih tura i planinskog biciklizma, turisti će moći da uživaju u raznim drugim adrenalinskim avanturama. Na Kopaoniku će posebno biti atraktivan bob na šinama (pojedinačna vožnja za odrasle – 500 dinara), zatim tjubing (vožnja – 100 dinara) i tzv. adrenalinska vožnja (200 dinara). Dnevna karta za zabavni park na Torniku je 1.600 dinara za odrasle i 1.150 za decu; na zlatiborskom vrhu moguće je igrati košarku, fudbal, tenis, ali i mini golf (150 dinara za sat vremena). (danubeogradu.rs)