Naslovna » Izlasci » Film » „Reality“ u Dvorani KCB
Reality
Reality

„Reality“ u Dvorani KCB

U Dvorani KCB prikazuje se italijansko-francuski „Reality“. Uloge tumače Anijelo Arena, Loredana Simioli, Nando Paone, Nelo Jorio, Nuncija Skjano, Klaudija Đerini.

Jedan od najpoznatijih i najboljih savremenih italijanskih reditelja, Mateo Garone (Gomora, Balsamer, Prva ljubav…) autor je univerzalne filmske priče čija je tema – stvarnost. Junak filma je Lučano, hvalisavi napuljski trgovac vesele naravi, koji koristi talenat za uglađen razgovor sa mušterijama u svojoj ribarnici, zasmejavajući ih svakodnevno i čineći im cenu.

Jednog dana, pošto su ga deca ohrabrila, odlučuje da učestvuje na audiciji za učešće u najpoznatijem rijaliti šou programu na italijanskoj televiziji. Javno nije verovao da ima ikakve šanse da prođe ali potajno se nadao i više od svega želeo da ga prime jer je njegov poznanik postao zvezda Velikog brata. Od tog trenutka, njegov život se okreće naglavačke. Lučanu ništa više nije bitno: ni porodica, ni prijatelji, ni posao, pa čak ni mala prevara njegove supruge. San da postane medijska ličnost radikalno menja njegov karakter i sudbinu, ali i sudbine ljudi oko njega. Njegova priča je priča cele nacije, svih nacija, cele planete…

Film „Reality“ dobitnik je Velike nagrade žirija u Kanu prošle godine. (danubeogradu.rs)